NVIDIA MX150 için Linux dağıtımı önerisi

Yüklemeden önce herhangi bir dağıtımı Live olarak açıp aşağıdaki komutların çıktısını paylaşır mısınız? inxi paketi yoksa yükleyebilirsiniz.

Kod:
lspci
inxi -Gbx
Hocam POP_OS!, Linux Mint, ve OpenSUSE'nin ekran görüntülerini atarım. Aslına Gentoo'nun GUI olan bir yükleyicisi olsa onu da atardım.

Manjaro MHWD ile MX230 ekran kartı olan bilgisayar kullandım. Şu an Arch kullanıyorum ve çalışıyor NVIDIA kartım sorunsuz.

Bence sorun herhangi bir adımı yanlış yapmanızdan kaynaklanıyor.
Hocam her şeyi normalce yapıyorum ki. Yapabilirsem bir işletim sistemini kurarken videoya alırım.

----------DENEYİMLERİM----------
Hocalarım OpenSUS’u denedim sonuç güzeldi. Hem ses hem grafik çalışıyordu.
Opensuse.png
Opensuse-2.png
Opensuse-3.png

İşin tuhaf kısmı fedora sistem ayarlarında NVIDIA yok ama inxi'de var.
My love.png

Bu da POP_OS! Bu distroyu çok beğendim ve grafik kartımı da algıladı. ses 10/10.
Screenshot from 2021-05-03 14-49-06.png
Screenshot from 2021-05-03 11-59-44.png
Screenshot from 2021-05-03 11-58-27.png
@Rashmore hocam ben POP_OS!'te nasıl mac teması ya da sizin temayı yaparım ?

ArcoLinux'u da denedim ama ekran kartını bulmadı herhalde.
Screenshot_20210503_160559.png
Screenshot_20210503_160536.png
Screenshot_20210503_160224.png
Screenshot_20210503_160017.png

Dosya Ekleri

• OpenSUS.txt
    3,5 KB · Görüntüleme: 39
  • Fedora.txt
    5,2 KB · Görüntüleme: 96
  • POP_OS!.txt
    3,3 KB · Görüntüleme: 73
  • ArcoLinux.txt
    3,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Tüm dağıtımlar ekran kartını ve ses kartını görüyor. Ekran kartının açık kaynaklı sürücüsü yüklü gözüküyor, ki bunun sebebi Live ortamda çıktıları almanız.

Sisteme dağıtımı kurduktan sonra kapalı kaynak sürücülerini kurarsanız yaşadığınız sorun ya da sorunlar muhtemelen geçecektir. Eğer tek sorun, ekran kartını görmediğiyse dediğim gibi tüm dağıtımlar ekran kartınızı görüyor.

Son düzenleme:
Tüm dağıtımlar ekran kartını ve ses kartını görüyor. Ekran kartının açık kaynaklı sürücüsü yüklü gözüküyor, ki bunun sebebi Live ortamda çıktıları almanız.

Sisteme dağıtımı kurduktan sonra kapalı kaynak sürücülerini kurarsanız yaşadığınız sorun ya da sorunlar muhtemelen geçecektir. Eğer tek sorun, ekran kartını görmediğiyse dediğim gibi tüm dağıtımlar ekran kartınızı görüyor.
Hocam yüklü ama bir türlü öncelikli ekran kartım yapamıyorum.

Bunun için kapalı kaynak sürücülerle beraber NVIDIA X Server Settings isimli uygulamayı da indirin. Daha sonra kullanacağınız ekran kartını seçebilirsiniz.
Hocam bari bu işe bulaşmışken Gentoo (@gen2 hocam) nasıl olur.
Yani i5 8200u işlemci ile kaç saatte olur?

Son düzenleme:
Deneyim arttıkça süre kısalır. Tam bir şey söylemek zor.
Hocam bir de Gentoo'ya PulseAudio yerine PipeWire kurabiliyor muyuz yoksa pulseaudio gömülü mü geliyor ? Yemin ederim şu pulseaudio beni hayattan soğuttu. Onun yüzünden çok fazla clean install yaptım bilgisayara.

Hocam bir de Gentoo'ya PulseAudio yerine PipeWire kurabiliyor muyuz yoksa pulseaudio gömülü mü geliyor ? Yemin ederim şu pulseaudio beni hayattan soğuttu. Onun yüzünden çok fazla clean install yaptım bilgisayara.
Gentoo'da Pulseaudio kullanmak zorunda değilsin. İstersen ALSA'da kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı