NVIDIA MX150 sistem için Linux dağıtımı önerisi

Mint Cinnamon mesela dikkatimi çekse de oyun desteği, kullanımda hata yaşamam konusunda nasıl bir deneyim sunar?
Cinnamon, Mate ve Xfce arasındaki fark arayüzdür.
Windows'taki Aero, modern UI ve fluent design gibi düşünebilirsin.

Ayrıca Windows gibi .exe değil de. Deb gibi bir mantığı varmış sanırım. Biraz bilgi verebilme şansınız var mı?
Linux dağıtımlarında uygulamaları sitesinden .exe dosyası indirerek kurmak yerine yazılım mağazalarını kullanırız.
Mint kendi yazılım mağazasını kullandığı için farklı gözükecektir. GNOME yazılımlar için böyle:

1740074147548.png

1740074107397.png
Ama yine de keşfettiğiniz gibi .deb gibi dosyaları kullanarak kurmamız da mümkün.
Birde .appimage olanlar ile karşılaşabilirsin. Bu dosyaları indirdikten sonra doğrudan çift tıklayıp kullanmaya başlayabilirsin.

Windows gibi Rufus aracılığı ile hangi seçenekleri seçmem gerekiyor?
Rufus ile hazırlar iken dd yansısı seçeneğini seçerek kurman gerekir.
Yerine balenaEtcher kullanabilirsin. Ayar yapman gerekmez.

Son düzenleme:
Linux Mint XFCE sürümünü boot ederek kurdum. Şu an ekstra olarak yapmam gereken bir şey var mı? Kullanımı güzelleştirir, bu uygulama hoşuna gider dediğiniz bir şey gibi. Ekran kartının mevcut sürümünü yükledim, yazılım güncellemeleri tamamladım.

@UmutMelihAkyol görselleri açmak için gwenview, arşiv dosyalarını grafik arayüz ile görüntülemek için Ark ve daha düzgün ekran görüntüsü aracı için Flameshot işini görecektir hocam. Xfce özelleştirmek için It's foss sitesindeki hazır ayarları deneyebilirsiniz, ayrıca kendiniz de tema yapmayı deneyebilirsiniz.

Windows uygulamalarını kurmak ve kullanmak için Bottles.
Epic Games için Heroic Games Launcher. Ben Bottles ile kendi başlatıcısını kurmayı tercih ediyorum.
Sesleri en iyi hale getirmek için Easy Effects.
Flatpak ile yüklenen uygulamaların izinlerini yönetmek için Flatseal.
Kapsamlı bir metin düzenliyici Kate. Düzgün gözükmesi için temayı ayarlaman gerekebilir.
Aklıma işine yarayabilcek pek başka birşey gelmiyor. Bunlar işini görür umarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı