nVidia Pascal beklenmeli mi, yoksa GTX 970 alınmalı mı?

mu1453

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba bu konuda kafam çok karıştı ağabeyler, arkadaşlar, 2,5 ay sonra elime 1300 TL para geçecek bende haliyle ilk başta GTX 970 dedim sonra GTX 980 Ti dedim ama o pahalı geldi, şimdi ise acaba Pascal'ı beklesem mi yoksa 2,5 ay sonra GTX 970 mi alsam karar veremedim yani GTX 970'in 2016 versiyonu herhalde 1070 olacağını düşünüyorum, 1000 serisine geçeceği için Nvidia onu beklesem mi yoksa GTX 970 mi alsam.

2.5 ay sonra Pascal iyice yaklaşmış olur bence. Ben olsam beklerdim sanırım. O sırada da üstüne para koyar 1080 (emin değilim ama sanırım adı bu olacak) alabilirdim.
Haklısınız, birde zaten Pascal ile ilgili söylenenler doğru ise çok iyi olacak çok daha güçlü olacakmış.

Pascal'ın ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yok. 2 ay sonra bu konuyu bir daha araştırın yine bugün ki gibi bir kesinlik yoksa tabi ki GTX 970 almalısınız. Ne zaman çıkacağını bilmeden beklemek pek iyi bir fikir olmaz. Belki Pascal çok pahalı olur, beğenmeyebilirsiniz, hatalı üretilmiş olabilirler (1.parti üretimlerde bu oran yüksek), ertelenebilirler. Yani bir kumar oynamış olursunuz.

Şahsen beklerdim. Zaten şimdi alamayacaksınız. 2,5 ay sonra alacaksanız da az daha bekleyip Pascal mimarili alırsınız. Ama şunu unutmayalım. GTX970 harika bir karttır.
Cevap verdiğiniz için size de çok teşekkür ediyorum, evet GTX 970 çok iyi bir kart, siz galiba çıkış tarihini biliyorsunuz az çok eğer 2016 yılının başında çıkarsa beklemek en mantıklısı yani kesin olanı. Cidden öyle bir dediniz ki ben 2016 yılının başlarında anladım doğru mu yoksa :)

Pascal'ın ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yok. 2 ay sonra bu konuyu bir daha araştırın yine bugün ki gibi bir kesinlik yoksa tabi ki GTX 970 almalısınız. Ne zaman çıkacağını bilmeden beklemek pek iyi bir fikir olmaz. Belki Pascal çok pahalı olur, beğenmeyebilirsiniz, hatalı üretilmiş olabilirler (1.parti üretimlerde bu oran yüksek), ertelenebilirler. Yani bir kumar oynamış olursunuz.
Dediğiniz doğru ama bence fiyatlandırma o kadar fark etmez yani atıyorum GTX 970 2016 yılında GTX 1070 olursa ona 2000 TL bence diyemezler tabi farklı bir şey olmaz ise.

Haklısınız bu sadece küçük bir tahmin idi. Bu arada Pascal en erken yaz aylarında satışa sunulacak. En geç 2016 sonunda satışta olacak. :D
Yani açıkçası şuan ben lise sondayım, haliyle bu sene biz meslek lisesi olduğumuz için staj var bayramda biraz biriktirdim, stajda ki gelen parayı da ekleyince 2 aylık 1300 tl filen olacak o yüzden.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı