Nvidia Pascal Refresh(2000 Serisi) Beklenmeli Mi?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Sistemimi yükseltiyorum ve yeni bir kart almaya karar verdim fakat Nvidia 2000 serisinin AMD RX 500 serisinin yerini alması için erken tanıtacağı söyleniliyor. Ayrıca fiyatlar daha ucuz ve kartlar daha güçlü olacakmış. Araştırdığım yabancı sitelerde 2017'de tanıtılacağı yazıyordu, sizce Haziran veya öncesinde tanıtılır mı?

Vay be. :eek: GTX 1000 serisi çıkalı neredeyse 1 sene olacak ben daha dün gibi hatırlıyorum. Başlığı görünce "Daha GTX 1000 serisi yeni çıkmamış mıydı ? GTX 2000 serisi ne ara gelecek ?" dedim. Zamanın su gibi geçtiğinin bir kez daha kanıtı sayın dostlar. Ne zaman tanılıyor Volta mimarisi ?

Vay be. :eek: GTX 1000 serisi çıkalı neredeyse 1 sene olacak ben daha dün gibi hatırlıyorum. Başlığı görünce "Daha GTX 1000 serisi yeni çıkmamış mıydı ? GTX 2000 serisi ne ara gelecek ?" dedim. Zamanın su gibi geçtiğinin bir kez daha kanıtı sayın dostlar. Ne zaman tanılıyor Volta mimarisi ?

Nvidia Volta - GPU release date, price, specs, performance and rumours

Bu kaynağa göre muhtemelen 2018'in başlarında çıkacakmış ama pekte kesin bir tarih yok henüz. Nvidia grafik teknolojileri konferansı varmış mayıs ayında, sanıyorum ordan daha net bir bilgi gelir.

Pascal Refresh 2000 serisi ile gelmeyecek. Volta mimarisi 2xxx serisi ve TSMC'nin 12 nm üretim süreciyle gelecek. Kartta yüksek ihtimalle GDDR6 bellekler bulunacak. Transistörlerin kanat aralığı, kapı aralığı ve bağlantı aralığı ciddi şekilde iyileştirilecek. SRAM hücre alanı .0645 um2'nin de altında olacak. Bunlar sadece bilinen bilgiler. Netleşmeyen daha çok teknik özellikler ve yeni teknolojiler var. Ama emin olduğum tek şey var oda NVIDIA'nın Maxwell serisindeki efsane sıçrayışını aynı şekilde VOLTA mimarisinde bir kez daha yaşayacak, yaşatacak...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı