Nvidia Performans Düşme Sorunu

deepe

Decapat
Performans ayarlarıyla ilgili internette birçok bilgi ve bilgi kirliliği var. Genellikle FPS oyunları oynuyorum ama oyun sırasında donmalar, anlık FPS kayıpları var. Bence gereğinden fazla FPS düşüşü yaşıyorum.
Bunun temel sebebinin yaptığım ayarlardan olduğunu düşünüyorum. Mesela 144 Hz monitörüm var ama düşey senkronizasyon yani Vsync olayını kapalı kullanıyorum, hatta yüksek performans ve diğer bütün ayarlar kapalı kullanıyorum. Bundan kaynaklı olabilir mi acaba? Şimdiden yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar için yüksek performans seçili kullanmanın zararı olmaz, ancak faydası olur. Bunun dışında oynadığın oyunları, çözünürlük ve grafik ayarlarını belirtirsen iyi olur. Sürücüleri ve Windows'u güncel tutmak da önemli. Ayrıca BF1'i gibi yüksek RAM tüketen oyunları çevrimiçi oynarken 8 GB olan sistem RAM'i yetersiz gelir ve FPS düşüşleri yaşatır.

Oyunlar için yüksek performans seçili kullanmanın zararı olmaz, ancak faydası olur. Bunun dışında oynadığın oyunları, çözünürlük ve grafik ayarlarını belirtirsen iyi olur. Sürücüleri ve Windows'u güncel tutmak da önemli. Ayrıca BF1'i gibi yüksek RAM tüketen oyunları çevrimiçi oynarken 8 GB olan sistem RAM'i yetersiz gelir ve FPS düşüşleri yaşatır.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim tüm sürücüler ve windows güncel ve tabikide performans olarak ayarlamam bu işin olmazsa olmazı demek istediğim şu kontrol panelinde bir çok ayar var yanlış yaptığım birşeyden dolayı fps düşüşü yaşıyor olabilir miyim acaba. Ram konusundada haklısınız.
O sistemde Windows 7 kullanıyorsan FPS düşüşünden şikayet etmeye hakkın yok.

Recep bey yanıtınız için teşekkür ederim ama iş yerimde olduğumdan dolayı windows 7 olarak gözüyor bahsettiğim biligsayarımda orj win 10 kullanıyorum.

Böyle bir şeyden endişe ediyorsan, ayarları sıfırlayıp sonuca bakabilirsin. Dediğim gibi oynadığın oyun, grafik ve çözünürlük ayarları ile FPS aralıklarını belirtirsen sorunun kaynağını anlamak daha kolay olur. Bir de eve geçtiğin zaman MSI Afterburner kullanarak oyun içi değerleri de paylaşabilirsin.

Böyle bir şeyden endişe ediyorsan, ayarları sıfırlayıp sonuca bakabilirsin. Dediğim gibi oynadığın oyun, grafik ve çözünürlük ayarları ile FPS aralıklarını belirtirsen sorunun kaynağını anlamak daha kolay olur.

Doğru söylüyorsunuz onuda denicem teşekkür ederim. Pubg oynuyorum genellikle ve oyun içerisinde 60-80-100 arasında dalgalanmalar oluyor asıl can sıkıcı olan ise az çok bilirsiniz toplu iniş yaptığımızda fps 30 lara kadar düşüyor. Ama dediğim gibi asıl problem anlık takılmalar

PUBG için kullandığım ayarları ve değerleri görsel olarak atıyorum. Görselde görüldüğü üzere RAM kullanımının 8 GB'ı aştığı durumlar yaşanıyor. 8 GB RAM takviyesi yapmak bu durumların önüne geçer. Onu yapana kadar arka planda gereksiz uygulama açık olmamasına, Google Chrome gibi fazla RAM tüketen tarayıcıları oyun sırasında kullanmamaya özen göster. Bunun dışında oyun içi kimi ayarları kısmak da biraz fayda edebilir.

Dosya Ekleri

• PUBG RAM.png
    PUBG RAM.png
    321,4 KB · Görüntüleme: 59
  • PUBG AYARLAR.png
    PUBG AYARLAR.png
    19 KB · Görüntüleme: 68
PUBG için kullandığım ayarları ve değerleri görsel olarak atıyorum. Görselde görüldüğü üzere RAM kullanımının 8 GB'ı aştığı durumlar yaşanıyor. 8 GB RAM takviyesi yapmak bu durumların önüne geçer. Onu yapana kadar arka planda gereksiz uygulama açık olmamasına, Google Chrome gibi fazla RAM tüketen tarayıcıları oyun sırasında kullanmamaya özen göster. Bunun dışında oyun içi kimi ayarları kısmak da biraz fayda edebilir.

Yardımcı olduğun için tekrar tekrar teşekkür ederim sağol. Dediklerini dikkate alıcam ve evet benimde kafama takılan ram konusunu sende dile getirdin bir takviye yapmak şart gibi duruyor :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı