Nvidia Quadro Tabanlı 8000 TL Mimarlık Sistemi Önerisi

Eğer ilerde fazladan ekran kartı koyacaksan 5930k işlemcisini seçmelisin. Anakart olarak bütün X99 anakartlar üst düzeydir. En ucuzu bile işinizi görecektir. RAM olarak 4-way kullansanız daha iyi olur. SSD olarak Samsung Pro veya Kingston Savage en olmadı Kingston Fury gibi modelleri almalısınız ki sorun çıkarma olasılığı en aza düşsün. HDD olarak sizin kullanım amacınıza göre değişir fakat WD Black önerimdir. PSU için eğer aylardır videoları izliyorsan eğer söylemeye gerek yok ama +80 sertifikası önemli
Kasa, işlemci soğutucu, özellikle ekran kartını diğer arkadaşlar tavsiye etsinler çünkü özellikle Quadro ekran kartlarıyla alakalı en ufak bir düşüncem yok.

Tavsiyem bu sistem olur istersen bu kartı da alabilirsin. PNY VCQK4200-PB nVIDIA Quadro K4200 4GB GDDR5 PCI-E2.0 x16 Ekran kartı - inventus
0800.png

Kesinlikle güzel bir sistem fakat dedigim gibi quadro ve tesla birleşimi kafamı cok karıştırıyor. Şuan için maddi durum yetersiz daha doğrusu o kadar harcamak istemiyorum ama gelecek sene ofis içinde kullanacagim ve maddi olarak o zaman sıkıntı çıkartmaz. Sistemi kurup sonra pişman olmak istemedigim için iyice araştıriyorum. Biri şu tesla quadro işine açıklık getirse daha rahat karar vereceğim :)

Kesinlikle güzel bir sistem fakat dedigim gibi quadro ve tesla birleşimi kafamı cok karıştırıyor. Şuan için maddi durum yetersiz daha doğrusu o kadar harcamak istemiyorum ama gelecek sene ofis içinde kullanacagim ve maddi olarak o zaman sıkıntı çıkartmaz. Sistemi kurup sonra pişman olmak istemedigim için iyice araştıriyorum. Biri şu tesla quadro işine açıklık getirse daha rahat karar vereceğim :)

Sana tavsiyem ekran kartı hariç diğer bileşenleri önce kafanda oluştur. Ekran kartı tercihi sona kalsın onuda artık quadro mu olur 980Ti mi olur sonra belirlersin.

Sana tavsiyem ekran kartı hariç diğer bileşenleri önce kafanda oluştur. Ekran kartı tercihi sona kalsın onuda artık quadro mu olur 980Ti mi olur sonra belirlersin.
Şimdi saçma bir soru geliyor:) 5960x aklimdaki islemciydi ama bütçede artışa gidip xeon işlemci alsam avantaji ne olur ya da gereksiz mi?

Profesyonel Quadro Ekran kartları Nvidia Geforce serisi ekran kartları ile birkaç farka sahip fakat bu farklara fark demiyorum. Ondan dolayı GTX 980ti ile Quadro denen göz yanıltmacasını karşılaştırmaya gerek yok. Ne kadar büyük işler yapacağını söylersen iyi olur. O zaman Quadro lazım mı değil mi deriz :)

Profesyonel Quadro Ekran kartları Nvidia Geforce serisi ekran kartları ile birkaç farka sahip fakat bu farklara fark demiyorum. Ondan dolayı GTX 980ti ile Quadro denen göz yanıltmacasını karşılaştırmaya gerek yok. Ne kadar büyük işler yapacağını söylersen iyi olur. O zaman Quadro lazım mı değil mi deriz :)
Eğrilisel modelleme ve bimx için kullanacağım. İşin aslı dün canıma tak etti. Uzay kafes sistemi ve panelleri Rhinoda modelleyip max e geçirdim ve aman tanrım. 1.6 milyar polygon :) smoothlugunu azalttığımda tabi rahatliyor sistem ama bu sefer renderlarda pürüzsüz yüzeyler yerine kırıklı yüzeyler gelebiliyor. 10 mb lık dosyamda var 1.5 gb lık dosyada :) büyük işleri yaparken bana kalp krizi geçirtmemesi lazım.

Birde çoklu ekran kullanmaktayim bunun etkisi olur mu tam bilmiyorum ama göz önünde tutmak gerekebilir.

Son olarak günde 8 saate yakın bilgisayar başındayım malesef. Bilgisayarı saatlerce rendera bırakma şansım olmuyor bu yüzden. Hızlı render alması ve viewportta bana rahay hareket imkanı sunması önemli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı