Nvidia Quadro Tabanlı 8000 TL Mimarlık Sistemi Önerisi

1.6 Milyar polygan ... Daha fazla da olabilir yeni sistem aldığında . GTX 980ti'nin kaldıracağını düşünüyorum fakat tam olarak bilmiyorum. Oyun için yapılmış ekran kartlarında polygan değerleri Quadro'dan düşük. Quadro 'nun farkı da bu.

1.6 Milyar polygan ... Daha fazla da olabilir yeni sistem aldığında . GTX 980ti'nin kaldıracağını düşünüyorum fakat tam olarak bilmiyorum. Oyun için yapılmış ekran kartlarında polygan değerleri Quadro'dan düşük. Quadro 'nun farkı da bu.
Kesinlikle ileride çok daha yüklü sahnelerle karşılacağım. Bilgisayarı ticari amaçlada kullanacağım için fazla tasarrufa kaçıyım gibi bir derdim yok tabi 20 bin tl çıkartıp koyma şansımda yok şuan için:D O yüzden en doğru seçim ne olur merak ediyorum.

Hocam Quadro kart alman lazım. Oyun amaçlı grafik kartları, profesyonel çizim programlarında istenileni veremez. Zaten fiyatları bu yüzden ucuzdur. Quadro kartları oyun değerleriyle kesinlikle karşılaştırmayın.

skpye kullanmıyorum malesef yanlış skpyeın başka bir anlamı yoksa:D facebooktan eklerseniz olur

Hocam Quadro kart alman lazım. Oyun amaçlı grafik kartları, profesyonel çizim programlarında istenileni veremez. Zaten fiyatları bu yüzden ucuzdur. Quadro kartları oyun değerleriyle kesinlikle karşılaştırmayın.
şuan 7- 8 bin tl bütçem var ama biraz daha bekleyip ecc destekli bir sistemde kurabilirim. Günü kurtaracak ve sonra beni pişman edecek bir şey istemiyorum açıkcası.
Tabi ecc bir sistem için xeon işlemci quadro kart ve ecc destekli ramler lazım. Bunlarda çok daha maliyetli. Aradaki farka değecek mi onu bilemiyorum. Keşke kullanan deneyimli kişilerle konuşma fırsatım olsa.

@yakup kolukırık onuda ben kullanmıyorum kik indirip kur telden username olan kismi yaz buraya o şekilde konuşalım aradigin kişi benim dedigim yap ozelden yardimci olurum kullanmıyorum forum rastgele denk geldim ilgilenirim .

İlk düşündüğüm sisteme çok yakın olmuş:D Sadece şu quadro ve gtx arasında nasıl bir fark olduğunu kesinlikle anlayamadım:D Allahını seven şunu bana açıklasın.
Tamam pro kartlar quadrolar ama bana artısı ne olacak ?

@yakup kolukırık hic bir artısi olmayacak quadro ezbere öneriliyor yanlış bir kanı var ve dönemi geçti artık aradaki fark double procession uniteleri yani fp64 hesaplama birimleri bunlar kisiliyor gtx ler ile aynı kartlar işinize yaramayacak işlem uniteleri var quadrolarda finans ve matematiksel işlerle ugrasmiyorsaniz gereksiz 10 bit video işleme yapmayacaksaniz gereksiz yazılım destegi var sadece nvidia sinegin kanadindan yag çıkarmaya çalışıyor uzerine % 200 % 300 ekliyerek

alabilecegin kart yok zaten fazla secenegin yok 980ti ideal hem calisma ekraninda hemde renderda quadroya bayildiginin ucretin karşılığını alamazsin xeon sistem sıfır olarak kurman mumkun degil ikinci el olabilir 5960x biraz oc ile orta ust duzey cift xeon sonuçları alıyor sana yeterli alacagin ürünler hakkında teknik detay istiyorsanda ondada yardımcı olmaya çalışırız yani kullanilan elektronik komponent bilgileri mosfet pwm kontrolcüsü faz yapısı vesaire

islemci hakkında fikir sunacaktir
PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End

PassMark Software - CPU Benchmarks - Multiple CPU Systems

@yakup kolukırık hic bir artısi olmayacak quadro ezbere öneriliyor yanlış bir kanı var ve dönemi geçti artık aradaki fark double procession uniteleri yani fp64 hesaplama birimleri bunlar kisiliyor gtx ler ile aynı kartlar işinize yaramayacak işlem uniteleri var quadrolarda finans ve matematiksel işlerle ugrasmiyorsaniz gereksiz 10 bit video işleme yapmayacaksaniz gereksiz yazılım destegi var sadece nvidia sinegin kanadindan yag çıkarmaya çalışıyor uzerine % 200 % 300 ekliyerek

alabilecegin kart yok zaten fazla secenegin yok 980ti ideal hem calisma ekraninda hemde renderda quadroya bayildiginin ucretin karşılığını alamazsin xeon sistem sıfır olarak kurman mumkun degil ikinci el olabilir 5960x biraz oc ile orta ust duzey cift xeon sonuçları alıyor sana yeterli alacagin ürünler hakkında teknik detay istiyorsanda ondada yardımcı olmaya çalışırız yani kullanilan elektronik komponent bilgileri mosfet pwm kontrolcüsü faz yapısı vesaire

islemci hakkında fikir sunacaktir
PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End

PassMark Software - CPU Benchmarks - Multiple CPU Systems
Açıklamaların için çok teşekkür ederim.
Ben işin teknik kısmını pek bilmiyorum malesef. Şuan kullandığım qosmio laptopum orta ölçekli işlerde yeterli olsada sahne yükü arttıkça beni çileden çıkartıyor. 9 ay sonra filan ofis açmayı planlıyoruz. Kuracağım sistemi kullanmaya başlayacağım sonra ofiste devam aynı sistemle. Ciddi anlamda uzun süredir araşttırmama rağmen çok detaylı ve net bir şekilde ayrımını yapan ne yazı ne de video bulabildim.
Bütçe gerektiği halde aşılabilir iş amaçlı kullanılacak çünkü bilgisayar. Bana uzun süreli kullanılabilecek bir sistem önerisi yaparsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı