NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

Beta olduğunu bilerek almadım. NVIDIA'nın elinde üst düzey teknolojiler vardı, ama RTX'den emin değildi. Bu yüzden önden RTX 2000 piyasaya sürüldü ve seride RTX denendi. Başarılı olduklarını gördüklerinde zaten var olan geriye kalan teknolojileri ekleyip RTX 3000'i piyasaya sürdüler. Fikrimce böyle, zira 2 yılda bu kadar korkunç düzeyde teknoloji geliştirilmesinin imkanı da, ihtimali de, mümkünatı da yok.

Dostum devasa firma NVIDIA sence emin olmadığı RTX teknolojisini ana ekran kartı olarak piyasaya sürer mi hele ki AMD'nin bu kadar pazara girdiği yıllarda 3000 serisinde geriye bir teknoloji eklenmedi lansmanı izlediysen RTX 2.0 versiyonunu 2000 serisine uygun hale getirdiler 3000 serisine yazılımsal ekstra bir özellik eklenmedi donanımı arttırıldı.
Beta olduğunu bilerek almadım. NVIDIA'nın elinde üst düzey teknolojiler vardı, ama RTX'den emin değildi. Bu yüzden önden RTX 2000 piyasaya sürüldü ve seride RTX denendi. Başarılı olduklarını gördüklerinde zaten var olan geriye kalan teknolojileri ekleyip RTX 3000'i piyasaya sürdüler. Fikrimce böyle, zira 2 yılda bu kadar korkunç düzeyde teknoloji geliştirilmesinin imkanı da, ihtimali de, mümkünatı da yok.

Ben mesela Apple'nin iPhone 8 Plus modelini kullanıyordum iPhone X ile birlikte çıktı bendebilirdim X almasını ama yüz tarayıcısını ilk defa bir telefona koydular ve parmak izini kaldırdılar cesaret edemedim ama Apple'nin güvenmediği bir ürünü satmayacağını biliyordum koca firmanın ismini karalamak var.

Konu bu değil. Ben gelişmesini isterim elbet. Ancak 2 yılda bu sıçramanın mümkünatı yok. RTX 3000 teknolojisi NVIDIA'nın elinde kesinlikle bulunuyordu. RTX teknolojisinin stabilitesinden emin olmadığı için özellikleri kısılmış vaziyette önden RTX 2000 ismiyle bir seri koydu ortaya. Neyin ne olduğundan emin olup stabilite ve optimizasyonu da düzelterek RTX 3000'i nihayet sürdüler piyasaya. Bu teknoloji bulunuyorken RTX Beta Tester muamelesi insanın sinirini bozmaya yeter. Tunç gibi sinir lazım kaldırabilmek için.
Zaten hiçbir ekran kartı serisi 2 yılda üretilmez. Bütün firmalar ellerinde daha iyisi olmadan piyasaya yeni nesil çıkartmaz. Nvidia'ya özel bir durum değil. Nvidia'da şu anda 4000 serisi var mesela hatta 5000 de var. Bunlar kullanıcıya açıklanmaz. Aslında büyük sıçramalar 900 serisiyle başladı ve 1000 serisi bunun ilk örneği oldu. Bundan önceki serilere bakarsanız mesela 650 Ti Boost=750 Ti idi.

Fakat haklısınız. 2000 serisi tüketicilere gerçekten geçirildi fiyat olarak.

Nvidia Ray Tracing için 10 yıl süre vermişti tam oturması için. Şu anda Ray Tracing oyunun her sahnesinde aktif olan bir şey değil ve kısıtlı oranda uygulanıyor.

Bu konu kapanmamış mıydı?

3000 serisi ile AMD'yi iyice zorlamak istemiş olabilir? Ya da belki AMD çok iyi bir ekran kartı yapmıştır ( Düşük ihtimal. ) ve Nvidia bu bilgiyi gizlice elde edip 3000 serisi için fiyat düzenlemesi yapmıştır?

Evet arkadaşlar. Bir tek ben böyle düşünmüyorumdur. Düşünmeyenlere anlatınca bu şekilde düşünecektir. Evet, NVIDIA biz oyunculara RTX 2000 serisini tam anlamıyla "iteledi", "kakaladı". Neden mi böyle düşünüyorum? RTX 2000 temel sürüm ve super serisi ile RTX 3000 serisi arasındaki farkı görebiliyor musunuz? Bu kadar fazla bir teknoloji ve güç artışının 2-3 yıl içerisinde geliştirilmiş olma ihtimaline inanıyor musunuz? Evet, ben ve benim gibi RTX 2000 serisi kullanıcıları. Biz NVIDIA RTX teknolojisinin beta testerları olarak bu kartları satın aldık. NVIDIA'da başarılı olduğunu gördü ve zaten geliştirmiş olduğu artı teknolojileri başarılı olan bu serinin üzerine ekleyerek ve donanımı güçlendirerek "yeni RTX 3000!" Diyerek coşkuyla biz garibanlara tanıttı. Biz de şu anda telaffuz edemeyeceğim şekilde ortada kaldık.
Konu 1 aylık olmuş ama cevap yazacağım.

Zaten çoğu nesilde bu kadar farklar oluyor. İlk defa olan bir şey falan değil. Mesela GTX 980 Ti yeni nesilde GTX 1070 modeline denkti. Hem de 1070 daha yüksek VRAM ile geliyordu. Aynı şey şimdi de geçerli oldu yani 2080Ti modeli 3070 modeline denk oldu.

Bana kalırsa Nvidia RTX 2000 serisinde performans olarak büyük bir atılım yapamadığı için böyle düşünülüyor. O seride performanstan çok RTX teknolojisine önem verildi.

RTX 2000 serisi günümüzde bi' yetersiz hale gelsin ondan sonra bu söylenebilir.

Daha RTX 2000 serisinin yetersiz geldiği oyun veya program bulunmamakta. Bu kartlar, alanlara konu başlığındaki tabirle "itelenmedi". Aksine alanlara akıllıca bir yatırım oldu. Yeni bilgisayar toplayacak kişi 3000 serisi alabilir ama bana kalırsa 2000 serisine sahip olan birisinin yükseltmesi henüz gereksiz olur.

Uzun seneler boyunca da bir aksilik olmadıkça kullanırlar.

RTX 2060 sahibiyim, İlk sistemim🙂 Yani tabiri caizse ilk gözağrım diye bilirim☺️
1 yıldır kullanıyorum, her zaman istediğim performansi verdi memnunum kendisinden. Yeni RTX 4000 serisini bekliyicem, Nvidia yayınını izlediğimde biraz üzüldüğüm oldu ama yine de 1 yıl boyunca oyun açlığı çekmedim(Uni'ye girene kadar 64 MB ekran kartlı laptopla bir şey oynayamiyordum🥺😢)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı