NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

Boş arsadan şehir yapmak, kentsel dönüşümle ilçe yapmaktan kolaydır. Gelişmeye açık sektörde açlık, yeniliğe doymuş ve tüketiciye yeni şeyler sunamayan nostaljik teknolojiden daha fazladır.

120-100=0 ve 20-0=20 arasındaki 20 farkı teknoloji gelişme olarak baz eşit değildir. Birinde %20 artış varken diğerinde %100 artış var. RTX teknolojisi oldukça yeni ve gelişmeye açık bir sektör. Kartlar ilk çıktığından beri herkes "RT Core yetersiz", "Raytracing açınca FPS zemine çakılıyor", "GTX 1050ti eşittir RT açmış RTX 2060" diye bangır bangır bağırıyor. Herkes biliyordu yetersiz olduğunu. Adamlar da söyledi. Bu daha başlangıç dedi. Ortada ray tracing destekli oyun bile yoktu, optimizasyon zaten malûm.

320 FPS ile 240 FPS arasındaki farkı hissedemezken adamların 512 FPS vaad etmesi sence ne kadar fark yaratır. Standart kas gücü kartları geride kaldı. Elbette yeni ve gelişmeye Ray tracingden devam edecekler. Adamların bütün uğraşları bu yönde çünkü. Sadece kas gücü devri bitti artık.

Hayır sen kullanılmadın, kimse kullanılmadı. Sana vaad edileni aldın, ne eksik ne fazla. Yeni teknolojinin ilk versiyonunu aldın zaten, gelişmemesini mı istiyordun? Yada daha pahalı olmasını?
Konu bu değil. Ben gelişmesini isterim elbet. Ancak 2 yılda bu sıçramanın mümkünatı yok. RTX 3000 teknolojisi NVIDIA'nın elinde kesinlikle bulunuyordu. RTX teknolojisinin stabilitesinden emin olmadığı için özellikleri kısılmış vaziyette önden RTX 2000 ismiyle bir seri koydu ortaya. Neyin ne olduğundan emin olup stabilite ve optimizasyonu da düzelterek RTX 3000'i nihayet sürdüler piyasaya. Bu teknoloji bulunuyorken RTX Beta Tester muamelesi insanın sinirini bozmaya yeter. Tunç gibi sinir lazım kaldırabilmek için.

Bence RTX 2000 serisi tamemen deneme sürümüydü. İlk çıktığı zamanlar RTX 2060 ekran kartıyla bir kasa toplamıştım. Uzun süre kullandım ve özellikle Ray Tracing bence tam bir felaketti. Daha sonra Super versiyonları falanda çıktı ama ben bazı sebeplerle kasayı satıp GTX 1660Ti ekran kartlı bir laptop aldım. Nedense ilginç bir şekilde laptopdan daha fazla performans aldım. Performanstan kastım tamamen stabilite. Masaüstünde RTX 2060 güzel performans veriyordu ama hiç stabil değildi. Model olarak ROG Strix'di. Sattıktan sonra da aldığım laptopda ROG Strix modeliydi ve çok daha stabil bir performans veriyordu. Şimdi de laptopu satıp RTX 3080'li bir kasa toplama niyetim var.

Konu bu değil. Ben gelişmesini isterim elbet. Ancak 2 yılda bu sıçramanın mümkünatı yok. RTX 3000 teknolojisi NVIDIA'nın elinde kesinlikle bulunuyordu. RTX teknolojisinin stabilitesinden emin olmadığı için özellikleri kısılmış vaziyette önden RTX 2000 ismiyle bir seri koydu ortaya. Neyin ne olduğundan emin olup stabilite ve optimizasyonu da düzelterek RTX 3000'i nihayet sürdüler piyasaya. Bu teknoloji bulunuyorken RTX Beta Tester muamelesi insanın sinirini bozmaya yeter. Tunç gibi sinir lazım kaldırabilmek için.

Ellerindeki son teknolojiyi İskender yanına konan yoğurt misali son kullanıcıya direkt olarak sunacaklarını bekleme kankam. İlla ki kısılmıştır, illa ki fiyat/satış/performans algoritmasına göre yeniden düzenlenmiştir lakin bu kısıtlamalar ve rötuşlar maksimum %10 seviyesinde etki etmiştir. RTX 2090 seviyesinde kart çıkarabilecekken kimse o kartın önünü kesmez. Sürekliliği sağlamak amacıyla kimse %50 drawback koymaz.

BANA GÖRE, RTX 2000 serisindeki giriş seviyesi kartlara para verilmez. Neden mi? Çünkü RT için yetersiz kartlardı ve bir sonraki nesil için beklenmeliydi. Ayrıca her nesilde önce giriş seviyesi kartlar yok olur.

Son olarak, Nvidia, 2000 serisi kart kullanıcılarının artı ve eksi yönlerine göre kart çıkarttı. Yoksa RTX 3070 40bin lira falan olsa kim alacaktı ki :D

Ama şunu da kabul etmeliyim. RTX 2000 kullanıcıları baya baya basamak olarak kullanıldı.

Satıp 3000 serisine geçersiniz hocam bu kadar dert etmeyin. Tapulu mal değil sonuçta :)

Bir de aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İtelemek çok yanlış bir tabir olmakla beraber, ürünü piyasaya süren güç senin ise istediğin gibi pazarlamaya ve piyasaya sürmeye hakkın var. Ayrıca RTX 2000 serisininde rakibi olmayan bütçe dostu deneyim sağlayan kartlar olduğunu düşünüyorum. Lütfen Türk Lirası üzerinden teknoloji fiyatı tartışmak gibi bir hataya kalkışmayalım. Keza bu adamlar 600 birime üst seviye RTX kartı sattılar.

Yanlış düşünüyorsun RTX 2000 serisini alırken bu özelliğin bir kartta ilk defa kullanıldığını bilerek aldın demo gibi adamlar yolda bırakmadı hakkını verdiler her kartta yeni bir teknoloji olucağı yok çıkarttıkları kartın üstüne yatırıp yaparak 3000 serisi çıkarttılar fiyatının bu kadar düşük olacağını tahmin edemezdik. Ama şöyle düşün RTX 2.0 sürümünü 2000 serisine de çıkarttılar bunu yapmayan tonla şirket var.
O yüzden beta tester olduk diyorum ya :(

Beta olduğunu bile bile aldın o kartı adamlar her sene kendi kartlarının üstüne koyarak ürün çıkarttıklarını bilerek aldın. Kendilerini geliştirmeseler geliştirmiyorlar dersiniz geliştirince iteledi oluyor NVIDIA'nın yerinde olsam RTX 2.0 sürümünü 2000 serisine koymazdım herkese 3000 serisi aldırırdım.

Beta olduğunu bile bile aldın o kartı adamlar her sene kendi kartlarının üstüne koyarak ürün çıkarttıklarını bilerek aldın. Kendilerini geliştirmeseler geliştirmiyorlar dersiniz geliştirince iteledi oluyor NVIDIA'nın yerinde olsam RTX 2.0 sürümünü 2000 serisine koymazdım herkese 3000 serisi aldırırdım.
Beta olduğunu bilerek almadım. NVIDIA'nın elinde üst düzey teknolojiler vardı, ama RTX'den emin değildi. Bu yüzden önden RTX 2000 piyasaya sürüldü ve seride RTX denendi. Başarılı olduklarını gördüklerinde zaten var olan geriye kalan teknolojileri ekleyip RTX 3000'i piyasaya sürdüler. Fikrimce böyle, zira 2 yılda bu kadar korkunç düzeyde teknoloji geliştirilmesinin imkanı da, ihtimali de, mümkünatı da yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı