NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

Yanlış düşünüyorsunuz. RTX 2000 ile RTX 3000 arasındaki sıçrama normal bir sıçrama değil. NVIDIA'nın elinde tüm RTX 3000 teknolojisi bulunuyordu ancak onlar teknolojiden kısıp RTX teknolojsini RTX 2000 serisinde denemeyi tercih etti. Dediğim gibi bunlar teoridir.

Aslında normal bir sıçrama bakın eskiye göz atın. Örnek veriyorum 1050 Ti eski GTX 970 gücünde bazı yerlerde geçip bazı yerlerde geride kalıyor. Fakat bu nesilde giriş seviyesi kartın üst seviye karta kafa tutmasından bahsediyoruz. Oranlarsanız aynı derecede performans artışı var. Şöyle bakalım elimizde RTX 2070 Super var. Bunu oranlarsak RTX 3060'ın bununla eş değer performans vereceğini düşünebiliriz. Fiyat konusunda evet haklısınız derim yalnız bi önceki mesajımda belirttiğim sebepleri göz önünde bulundurun. Teknolojinın gelişmesi sadece performans artışı olarak düşünmeyin. Firmalar üretim maliyetini de düşürmek için çalışıyor.

GTX 1000 piyasaya sürüldüğünde RTX 2000 serisinin yapımı bitmişti, testleri kalmıştı. Teknoloji şirketleri sana en yeni teknolojiyi sunmaz. En yeni teknolojiye yakınını sunar. Sebebi ise olur da acil durumlar olursa (Covid-19 gibi) ve çalışanların birçoğu işe gelmezse bile yeni seriyi çıkarabilmek. Devamlılığı sağlamak.

Desene 4000 serisi bitti .

Beta tester konusunda haklı olabilirsiniz. Pazarlama taktiği aslında bu, daha iyisini çıkarmadan önce zemin hazırlamak gibi düşün. Yazınıza kısmen hak veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…