Şahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.
Şahsi görüş kimse kimseye karışmaz ancak görütüyü bozmadan DLSS ile ben aldığımdan 10-20FPS daha fazla alabiliyorsam Low'a çekip grafikleri çöp edip oynamam.
İnsanlara kör farkı anlamıyor diyorsunuz da merakımdan soruyorum medium-high ayarda DLSS quality ile alacağın 60FPS ile Low'da alacağınız 60FPS arasında grafik kalite farkını göremiyor musunuz?
Ki bakınca DLSS 2.5.1 sürümünde quality ve balance versiyonlarında öyle öldürücü bir bozulma söz konusu değil. Hele ki DSR ile 2K çözünürlükte Native'den farksız bir şekilde akıcı oynama şansı doğarken.
Saf güç iyidir ancak saf gücü destekleyen teknoloji daha da iyidir. Açıkçası 3060 Ti ile karşılaştırılan 6700XT RTX açıldığı anda 3060 seviyesine düşüyor bu sefer de saf gücünün anlamı kalmıyor.
8 GB VRAM'den dolayı yediginiz darboğazı DLSS 3 ile kapatmakta size basarılar diliyorum. Saf güç kapanmışmış. Şu DLSS'i biz kadar abartan bir millet yok savunanların da görüntüyü bozdugunu gormuyor mu anlamıyorum, kardesim DLSS 2K ekranin yoksa gerekmedikce açılmamalı goruntu çamurlaşıyor simdi nasıl saf performansa bakmayalim. Ama doğru unutmuşum bizim oyun anlayisimiz FPS sayacinda yuksek rakamlar gormekti dogru.
Görüntünün kalitesinin hiçbir önemi yok abi FPS'in arttı mı tamamdır olay kapandı.
Ah DLSS quality ve balanced ayarlarında görüntüyü çamurlaştırmıyor. Bence siz onu FSR 1-2 sürümü ile karıştırıyorsunuz. Görüntüyü çamurlaştırıyor dediğiniz DLSS'ye örnek göstereceğim.
Cbp 2077'den gelen görüntüler bu arada
NVIDIA DLSS 2.5.1 Review - Significant Image Quality Improvements bu linkten kendiniz de bakabilirsiniz.
Örnek olarak her grafiği açmışımdır 40FPS alıyorumdur quality veya balanced DLSS açar 60-65 FPS ile akıcı bir şekilde görüntüden çok bir kayıp olmadan oynarım.
Soldaki DLSS quality sağdaki ise native oyun görüntüsüdür. Bana şurası çamur olmuş deyin. Hatta bakarsanız DLSS yukarıdaki elektrik direğini bile doldurmuş.
RTX 4080 veya 70'e kadar okey de 4060 bir saçmalık. 4050 falan çıkarsa 1050 Ti kadar VRAM'i olur herhalde
4070 Ti ve aşağısı şu anda para israfı kategorisinde. 2.el sağlam temiz bir 3090 almak her türlü daha mantıklı bu iki karta para vermek yerine.