NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

4060 Ti'ya 11-12K verene kadar RX7600'e 6-7k vermek çok daha mantıklıdır. Veya 2.el 3060 TI-RX6800-3070.

Kesinlikle alınabilirliği yüksek olan kart şu anda RX7600'dür. Ki 4060 Ti fiyatlarına 7700XT çıkacak ve bence çok daha performanslı olacak 4060 Ti'ya göre.

Kimse kusura bakmasın NVIDIA bu işi yapıyor. Her ne kadar fiyatlardırmasına göre performansı şu anda iyi olmasa da getirdiği teknolojiler ile ekran kartı piyasasına liderlik ediyor. Etmeseydi AMD DLSS'e karşı FSR çıkarmaz kartlarına RT özelliği eklemezdi.

Şu vakitten itibaren Nvidia alacağımı sanmıyorum. Özellikle 4000 serisi.

@Anakin_skywalker55 ölü yatırım falan değil. Güncel olarak kullanacağınız bir sistem olacağından dolayı sıkıntı yaratmayacaktır hayırlı olsun güle güle kullanın.

Şu vakitten itibaren NVIDIA alacağımı sanmıyorum. Özellikle 4000 serisi.

Yani high-end bir sistem diziyorsam kesinlikle NVIDIA ilk tercihim olur. Keza her oyunu son ayarda kalite kaybı olmadan oynamak istediğim zaman NVIDIA gerçekten iyi bir şekilde teknolojileri ile destekliyor.

Bir de high-end olarak şu anda NVIDIA karşı çıkacak bir kart bulunmamakta. (4090)

Hocam saf güç devri kapandı öyle bir şey yok artık NVIDIA da teknolojiye yoğunlaştı DLSS 3 RTX ptx teknolojilerini sundu saf güç GTX 10 ve RTX 20lerdeydi adamlar saf güce önem vereydin DLSS 3 yapmalardi 4060 Ti almak bence mantıklı çünkü DLSS 3 ve bir sonraki güncelleme DLSS 4'u alacak ve FPS'ler uçacak DLSS de oyunların yüzde 80 ine geliyor zaten büyük oyunların neredeyse hepsinde var ileride de gelir 5 yil sürmez God of War'a çıktığı anda geldi 4060 Ti DLSS 3 ile 3070 Ti'a eşit oluyor zaten o yüzden kart guxel bir tık pahalı evrt ama ülkemiz böyle zaten alıştık bende 4080 kullanıyorum saf güç anlamında 3090'a çok yakın ama DLSS 3 açılınca 3090 Ti'a bayağı bir fark atıyor yani teknoloji şu an önemli bayağı NVIDIA da dikkat ederseniz teknolojiye odaklanıyor şu anda.

8 GB VRAM'den dolayı yediginiz darboğazı DLSS 3 ile kapatmakta size basarılar diliyorum. Saf güç kapanmışmış. Şu DLSS'i biz kadar abartan bir millet yok savunanların da görüntüyü bozdugunu gormuyor mu anlamıyorum, kardesim DLSS 2K ekranin yoksa gerekmedikce açılmamalı goruntu çamurlaşıyor simdi nasıl saf performansa bakmayalim. Ama doğru unutmuşum bizim oyun anlayisimiz FPS sayacinda yuksek rakamlar gormekti dogru.

Görüntünün kalitesinin hiçbir önemi yok abi FPS'in arttı mı tamamdır olay kapandı.

Şahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.

NVIDIA 4000 serisini yeni teknolojiler ile millete sokmaya çalışıyor ancak millet akıllandı herhalde. 4090 dışında hiçbir kart alınmaz RTX 3090 ve RX 6000 serisi varken. Bence.
Rtx 4080 veya 70'e kadar okey de 4060 bir saçmalık. 4050 falan çıkarsa 1050 ti kadar VRAM'i olur herhalde :D

Hayır gelmez. Yeni çıkanlara ancak gelir. O da hepsine gelecek diye bir kural yok. Oturup 5 sene her oyuna gelmesini bekleyemeyiz.
DLSS teknolojisi 50'ye yakın oyunda var ve artıyor arkadaş, bir bak da öyle yorum yap...technopatın videolarını iyi izle...DLSS 2 destekli oyunlar çok, DLSS 3 RTX 4000 serisiyle geldiği için, onu destekleyen oyunlar şimdilik az...ama DLSS her oyuna gelmez diye bir saçmalık yok...

Şahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.

Şahsi görüş kimse kimseye karışmaz ancak görütüyü bozmadan DLSS ile ben aldığımdan 10-20FPS daha fazla alabiliyorsam Low'a çekip grafikleri çöp edip oynamam.

İnsanlara kör farkı anlamıyor diyorsunuz da merakımdan soruyorum medium-high ayarda DLSS quality ile alacağın 60FPS ile Low'da alacağınız 60FPS arasında grafik kalite farkını göremiyor musunuz?

Ki bakınca DLSS 2.5.1 sürümünde quality ve balance versiyonlarında öyle öldürücü bir bozulma söz konusu değil. Hele ki DSR ile 2K çözünürlükte Native'den farksız bir şekilde akıcı oynama şansı doğarken.

Saf güç iyidir ancak saf gücü destekleyen teknoloji daha da iyidir. Açıkçası 3060 Ti ile karşılaştırılan 6700XT RTX açıldığı anda 3060 seviyesine düşüyor bu sefer de saf gücünün anlamı kalmıyor.

8 GB VRAM'den dolayı yediginiz darboğazı DLSS 3 ile kapatmakta size basarılar diliyorum. Saf güç kapanmışmış. Şu DLSS'i biz kadar abartan bir millet yok savunanların da görüntüyü bozdugunu gormuyor mu anlamıyorum, kardesim DLSS 2K ekranin yoksa gerekmedikce açılmamalı goruntu çamurlaşıyor simdi nasıl saf performansa bakmayalim. Ama doğru unutmuşum bizim oyun anlayisimiz FPS sayacinda yuksek rakamlar gormekti dogru.

Görüntünün kalitesinin hiçbir önemi yok abi FPS'in arttı mı tamamdır olay kapandı.

Ah DLSS quality ve balanced ayarlarında görüntüyü çamurlaştırmıyor. Bence siz onu FSR 1-2 sürümü ile karıştırıyorsunuz. Görüntüyü çamurlaştırıyor dediğiniz DLSS'ye örnek göstereceğim.

Cbp 2077'den gelen görüntüler bu arada NVIDIA DLSS 2.5.1 Review - Significant Image Quality Improvements bu linkten kendiniz de bakabilirsiniz.

1684962920933.png
1684962964266.png
1684962994382.png
Örnek olarak her grafiği açmışımdır 40FPS alıyorumdur quality veya balanced DLSS açar 60-65 FPS ile akıcı bir şekilde görüntüden çok bir kayıp olmadan oynarım.

1684963210028.png

Soldaki DLSS quality sağdaki ise native oyun görüntüsüdür. Bana şurası çamur olmuş deyin. Hatta bakarsanız DLSS yukarıdaki elektrik direğini bile doldurmuş. :D

RTX 4080 veya 70'e kadar okey de 4060 bir saçmalık. 4050 falan çıkarsa 1050 Ti kadar VRAM'i olur herhalde :D

4070 Ti ve aşağısı şu anda para israfı kategorisinde. 2.el sağlam temiz bir 3090 almak her türlü daha mantıklı bu iki karta para vermek yerine.

@Shuichi Tatsuo aynen hocam SS ile görüntü karşilaştirmak çok mantıklı. Bu hiç aklıma gelmemişti.

Nasıl bir karşılaştırma göstermemi beklerdiniz yazı üzerinden acaba çok merak ettim?

Gir kendin dene tutan yok aç bir oyunda DLSS'yi quality ve balanced modunda test et. Görüntünün neresi çamur oluyormuş buraya gelip göster.

Video istiyorsan aç izle YouTube üzerinde sürüsüyle DLSS 2.5.1 - 2.4.3 ve native karşılaştırması yapan video var.

Her neyse ben burada sizleri memnun etmek zorunda değilim karşılaştırma SS'leri, sitesi ve videoları kabak gibi ortada duruyor duruyor. SS'lerden memnun olmayan arkadaşlar gidip DLSS'yi kendi gözleri ile deneyimledikten sonra şurası şu şu şekilde çamur oluyor desinler lütfen.

AMD kartı olup FSR açıp görüntü çamur olduktan sonra gelip DLSS üzerinde yorumda bulunmak yanlıştır hatalıdır. DLSS'nin performans modu FSR'ın balanced - quality arasındaki kalitesine eş olduğu düşünüldüğünde zaten arasındaki kalite farkı da kendisini belli ediyor.

Hay ben NVIDIA fanboyu da değilim bir anda NVIDIA fanboyu oluyorum konularda. Her neyse ben RTX açmam diyen varsa 2.el RX6800'ü alsın keyfine baksın RTX kullanırım diyen varsa da koysun parasını ortaya NVIDIA alsın keyfine baksın.

Son düzenleme:
DLSS teknolojisi 50'ye yakın oyunda var ve artıyor arkadaş, bir bak da öyle yorum yap...technopatın videolarını iyi izle...DLSS 2 destekli oyunlar çok, DLSS 3 RTX 4000 serisiyle geldiği için, onu destekleyen oyunlar şimdilik az...ama DLSS her oyuna gelmez diye bir saçmalık yok...
Gram teknoloji bilgisine sahip olmadığını kanıtladın tebrik ederim. Dlss her oyuna bal gibi de gelmez. Her firma bunu yapamaz ya da yapmaz. Adam mesela indie oyun yapacak bütçesi az. Ama UE4 kullanacak mesela. İyi grafik koyacak oyununa. Ama DLSS ya da FSR koymayacak şirket değil bu adam. 50'ye yakın oyunda varmış. Binlerce oyun var 50 tane oyun için gidip bu çöp kartı mı alacağım? Siz Allah bilir 1080 ti mı 3050 mi deseler 3050 dersiniz DLSS var diye. Dlss ve FSR görüntüden kısan teknolojiler. Babanızın hayrına FPS vermiyor yani. UE5 mesela. Nasıl bir grafik yapabiliyorlar farkında mısınız? Bağımsız yapımcılar da kullanacak bunu. Ya da küçük bütçesi olan minik şirketler. Bunların hepsinde DLSS olacağına inanıyor musunuz? İnanıyorsanız uslu bir çocuk olun belki bir gün şirinleri de görürsünüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı