NVIDIA RTX 5070 gerçekten RTX 4090 seviyesinde mi?

• Konuyu başlatan Alaxel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 4.417

Alaxel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
50 serisi fiyatları açıklandı. Kullanıcıların başından beri burun kıvırdığı 12 GB VRAM ve 6144 CUDA çekirdeği var. Nasıl olur da bu kart RTX 4090 gibi bir canavar ile kafa kafaya performans gösterebilir? Bu bana pazarlama hilesi gibi geldi.

Aslında pazarlama hilesi sayılabilir ama herkes saf kas gücünden bahsetmediklerini biliyor. DLSS vs. yeni teknolojilerle ve gerçekten iyi performansla 4090'ı yakalayabilecek bir kart olacak 5070.

Aslında pazarlama hilesi sayılabilir ama herkes saf kas gücünden bahsetmediklerini biliyor. DLSS vs. yeni teknolojilerle ve gerçekten iyi performansla 4090'ı yakalayabilecek bir kart olacak 5070.

Saf güç derken ne demek istiyorsun?

Upscale edip görüntüyü yapay zeka ile büyüterek o performansa ulaşabiliyor ancak. Fakat bunun bedelini de görüntüdeki bozukluklar olarak ödüyorsun elbette. Yani direkt kartın kendi gücü 4090'ın yanına bile gelemez. İki kartta da DLSS açarsan 4090 yine daha önde olacak o yüzden tamamen boş bir reklam/pazarlama hilesi.

Saf güç derken ne demek istiyorsun?

Ekran kartının yeni nesil teknolojileri kullanmadan sergilediği saf performans.

Upscale edip görüntüyü yapay zeka ile büyüterek o performansa ulaşabiliyor ancak. Fakat bunun bedelini de görüntüdeki bozukluklar olarak ödüyorsun elbette. Yani direkt kartın kendi gücü 4090'ın yanına bile gelemez. İki kartta da DLSS açarsan 4090 yine daha önde olacak o yüzden tamamen boş bir reklam/pazarlama hilesi.
Hocam 4070 güçlü bir kart olacak dlss4 olduğu için arada büyük fark olacaktır.

Yakında ekran kartına ihtiyaç duymayacağız tüm kareleri yapay zeka renderlayacak sahte oyunlar oynayacağız (!) Adamların tanıtım şekli aşağıdaki gibi, kartın kas gücüne bakınca 27FPS anca çıkarabilen çöp bir kart görüyorsun ama yapay zekayla bakınca 246FPS alan bir canavar görünüyor.

Ben ise "bunca para verdiğimiz kart bu oyunda neden 27FPS alıyor" diye düşünmeden edemiyorum.

GgqzGkRXsAA9d_3.jpeg

Ekran kartının yeni nesil teknolojileri kullanmadan sergilediği saf performans.

Hocam 4070 güçlü bir kart olacak DLSS4 olduğu için arada büyük fark olacaktır.

Hocam 4070 güçlü bir kart olacak DLSS4 olduğu için arada büyük fark olacaktır.

Anlamak için soruyorum: 5070 mining performansı ne olur yani demek istediğim kazım yaparken de 4090 ile yakın performans gösterir mi? (kazım yapmayacağım sadece anlamaya çalışıyorum)

Yakında ekran kartına ihtiyaç duymayacağız tüm kareleri yapay zeka renderlayacak sahte oyunlar oynayacağız (!) adamların tanıtım şekli aşağıdaki gibi, kartın kas gücüne bakınca 27FPS anca çıkarabilen çöp bir kart görüyorsun ama yapay zekayla bakınca 246FPS alan bir canavar görünüyor.

Ben ise "bunca para verdiğimiz kart bu oyunda neden 27FPS alıyor" diye düşünmeden edemiyorum.

Eki Görüntüle 2391072

Benim de burada kafam karışıyor mantıklı mı yani yazılımla alıyorsak o performansı bu kartın içinde ne var ki bize 27 FPS gibi vasat bir iş sunuyor.

Anlamak için soruyorum: 5070 mining performansı ne olur yani demek istediğim kazım yaparken de 4090 ile yakın performans gösterir mi? (kazım yapmayacağım sadece anlamaya çalışıyorum)

Benim de burada kafam karışıyor mantıklı mı yani yazılımla alıyorsak o performansı bu kartın içinde ne var ki bize 27 FPS gibi vasat bir iş sunuyor.

Hocam minig de 4080 dengidir oyunlar için 4090 dengi diyebiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı