NVIDIA ve AMD ekran kartlarındaki görüntüde keskinlik farkı

hüseyin733

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen r5 5600 16gb ram b450m anakart rx6700xt 240 gb ssd corsair 550w
RX 580'den RTX 3060 Ti ekran kartına geçtim. Her iki ekran kartının Denetim Masası ayarları varsayılandayken hatta NVIDIA'da ön ayarları kaliteye almama rağmen AMD'deki keskinliği alamadım. Özellikle yerler, çimenler ve ağaçlarda bariz şekilde fark ediliyor. 3060 Ti'de oyun içi filtreleme kısmından keskinleştirmeyi açınca yaklaşık 25 FPS kayboluyor ve AMD ekran kartındaki keskinliğe yakın görüntü veriyor. 3060 Ti'de varsayılan ayarlarda görüntü bulanık görünüyor. Ekran kartı sürücülerim güncel. Acaba tüm NVIDIA kullanıcılarında durum aynı mı? Oyun içi filtreleme yapmadan bu durumu düzeltmenin yolu var mı? Tecrübeli arkadaşların görüşlerini ve yardımlarını bekliyorum.

RX 580'den RTX 3060 Ti ekran kartına geçtim. Her iki ekran kartının Denetim Masası ayarları varsayılandayken hatta NVIDIA'da ön ayarları kaliteye almama rağmen AMD'deki keskinliği alamadım. Özellikle yerler, çimenler ve ağaçlarda bariz şekilde fark ediliyor. 3060 Ti'de oyun içi filtreleme kısmından keskinleştirmeyi açınca yaklaşık 25 FPS kayboluyor ve AMD ekran kartındaki keskinliğe yakın görüntü veriyor. 3060 Ti'de varsayılan ayarlarda görüntü bulanık görünüyor. Ekran kartı sürücülerim güncel. Acaba tüm NVIDIA kullanıcılarında durum aynı mı? Oyun içi filtreleme yapmadan bu durumu düzeltmenin yolu var mı? Tecrübeli arkadaşların görüşlerini ve yardımlarını bekliyorum.

1672750273701.png

NVIDIA Denetim Masası üzerinden veya GeForce Experience üzerinden yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1672750317744.png
    1672750317744.png
    76,6 KB · Görüntüleme: 124
AMD ayarlarındaki görüntü keskinleştirme Geforce Experience'deki oyun arayüzünde de var. ALT+Z ile o menüyü açıp keskinleştirme ayarı yapabilirsiniz, FPS kaybı 1-2 yapıyor bende.

FPS kaybı 25 olmamalı. %1-2 kayboluyor bende.

Keskinlik yüzdesi kaç sizde.

Sadece oyunlarda değil diğer uygulamalarda da AMD görüntü keskinleştirme görevini yapıyor YouTube videosu açarak denedim çok fark var. NVIDIA da buna benzer teknoloji geliştirdiğini RTX 30 ve 40 serilerine özel olarak çıkaracağını duyurdu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı