NVIDIA vs AMD vs Intel

NVIDIA daha iyi ama AMD de olur. Intel alacağımı şu an zannetmiyorum, GPU konusunda çok yeniler. Eski oyunlarda sorun çıkartabiliyor, güçlü CPU kullanmazsanız tam performans vermeyebiliyor falan uğraşamam.

Fiyat performans açısından baktığımda tercihim kesinlikle Intel tarafında olurdu. RTX 3060'ın yarısından bile daha az fiyata aldığım, RTX 4060 ile benzer performans sağlayan Arc A750 kartta stabilite konusunda hiç bir sıkıntı yasamadım. XeSS'in FSR'dan daha iyi çalışması gibi bir durumda mevcut. XeSS 2.0 ve fg ile çok ayrı bir duruma geldi kart. Tabii ki fiyatları göze almadığımızda NVIDIA gibi bir gerçek var.

Fiyat performans açısından baktığımda tercihim kesinlikle Intel tarafında olurdu. RTX 3060'ın yarısından bile daha az fiyata aldığım, RTX 4060 ile benzer performans sağlayan Arc A750 kartta stabilite konusunda hiç bir sıkıntı yasamadım. XeSS'in FSR'dan daha iyi çalışması gibi bir durumda mevcut. XeSS 2.0 ve fg ile çok ayrı bir duruma geldi kart. Tabii ki fiyatları göze almadığımızda NVIDIA gibi bir gerçek var.
B serisi guzel fakat A serisi cok sorun yapti. Bende uzun sure A750 onerdim fakat kendim sahsen deneyimledigimde cok sorun yasadim. Piyasasinin cok yavas olmasi da ayri bir negatif. B serisinden asagi alinmamali bence.

Dostlar konuyla alakası yok ama ben anket yapmıştım sanırım yanlış bir şy yaptım anket yok olmuş onu nası getircez😀

Intel ve AMD ayni yerde diye dusunuyorum. AMD bir tik onde ama Intel cok geride degil. NVIDIA tabii ki lider. AMD fanboyu olmaya da gerek yok butcesi olan herkes NVIDIA alir. Bütçe kisitliysa iyi secenek olabiliyor Intel ve AMD ama.

Intel ile AMD arasında şu anda fersah var hocam. AMD şu anda bulunduğu konuma gelmek için çok uğraştı. Şu anda mid range ve altındaki kartlarda NVIDIA'dan ciddi bir pazar payı aldı. Intel daha XeSS teknolojisini geliştirecek ışın izlemeyi geliştirecek eski oyunlardaki performans sorunlarını çözecek yazılım sorunlarını çözecek farklı kartlar tasarlayacak derken daha çok uzun işleri var o da yatırım yaparlarsa tabii.

B serisi guzel fakat A serisi cok sorun yapti. Bende uzun sure A750 onerdim fakat kendim sahsen deneyimledigimde cok sorun yasadim. Piyasasinin cok yavas olmasi da ayri bir negatif. B serisinden asagi alinmamali bence.
Hocam açıkçası 1 senedir aralıksız olarak kullanmaktayım. Ryzen 5 7600 ile kombinleyip God of War, Cyberpunk, Metro, Control, KCD vb. dönemsel çoğu AAA sayılacak oyunu sıkıntısız, stabil ve 1080p Ultra ayarlarda (CP hariç hepsinde RT aktif şekilde) 70-100 FPS bantlarında oynadım. Çökme ve düşük FPS sorunu hiç yaşamadım. Sadece Metro Exodus'ta çok uzak mesafelerde su tabanlı öğelerde glitch yaşamıştım oda asla engel değildi. Evet piyasası bir tık yavaş zira daha yeni başladığı ve etrafta çok fazla kirli bilgi bulunduğu için ön yargı mevcut. F/P bazında değerlendirdiğimizde gerçekten bulunmaz hint kumaşı.
Intel ile AMD arasında şu anda fersah var hocam. AMD şu anda bulunduğu konuma gelmek için çok uğraştı. Şu anda mid range ve altındaki kartlarda NVIDIA'dan ciddi bir pazar payı aldı. Intel daha XeSS teknolojisini geliştirecek ışın izlemeyi geliştirecek eski oyunlardaki performans sorunlarını çözecek yazılım sorunlarını çözecek farklı kartlar tasarlayacak derken daha çok uzun işleri var o da yatırım yaparlarsa tabii.
Arc serisi kartlar RT konusunda başarılı bu arada. XeSS 1.2, FSR 3ten yaptığım gözlemlerde açık ara öndeydi ve şu an XeSS 2.0 iyi iş çıkartıyor. FG konusunda AMD tarafını deneyimlemedim fakat Intel tarafı düşük gecikme değerlerinde güzel performans sunmakta. Her şeyden ötesi şu an için bu özelliklerini güncel nesile değil hepsine sunmaları da büyük bir artı. İş ve yapay zeka konusunda bu kartlara zaten laf söylenemez o alanda AMD tarafından açık ara önde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı