NVIDIA vs AMD

Neyi tartışıyoruz tam olarak? Başlığa bakınca bizim fikirlerimiz soruluyor gibi ama ilk mesajda sadece bir ifade mevcut, soru sorulmamış. Neyse yine de fikrimi söyleyeyim:
Nvidia'nın güncel kartlarında -ne yaptığınıza bağlı olarak- üç büyük artısı var, CUDA teknolojisi, çekirdekleri, NVENC ve daha hızlı bellekler. Gerçekten büyük avantaj sağlıyor Nvidia'ya bu üçü. Ama vazgeçilmez şeyler değil bence. (Tabii sadece render için kullanıyorsanız makineyi CUDA şart ve orada vazgeçilemez.)
Ray tracing hala benim gözümde ham bir teknoloji, özellikle optimizasyon eksikliği yüzünden. Gelişip gerçekten kullanılabilmesi için (Nvidia'nın gösterdiği gibi CP 2077'de 23 FPS olmaması için) kartların ve yazılımın daha çok gelişmesi lazım. İleride oyun dünyasında büyük bir rolü olacağından şüphem yok ama.
DLSS için Nvidia, Tensor çekirdeklerini kullanmasına rağmen AMD bunu tamamen yazılımla çözebildi. Bu aşamada gimmick olduğunu düşünüyorum.

Neyi tartışıyoruz tam olarak? Başlığa bakınca bizim fikirlerimiz soruluyor gibi ama ilk mesajda sadece bir ifade mevcut, soru sorulmamış. Neyse yine de fikrimi söyleyeyim:
NVIDIA'nın güncel kartlarında -ne yaptığınıza bağlı olarak- üç büyük artısı var, CUDA teknolojisi, çekirdekleri, NVENC ve daha hızlı bellekler. Gerçekten büyük avantaj sağlıyor NVIDIA'ya bu üçü. Ama vazgeçilmez şeyler değil bence. (tabii sadece render için kullanıyorsanız makineyi CUDA şart ve orada vazgeçilemez.)
Ray Tracing hala benim gözümde ham bir teknoloji, özellikle optimizasyon eksikliği yüzünden. Gelişip gerçekten kullanılabilmesi için (NVIDIA'nın gösterdiği gibi cp 2077'de 23 FPS olmaması için) kartların ve yazılımın daha çok gelişmesi lazım. İleride oyun dünyasında büyük bir rolü olacağından şüphem yok ama.
DLSS için NVIDIA, tensor çekirdeklerini kullanmasına rağmen AMD bunu tamamen yazılımla çözebildi. Bu aşamada gimmick olduğunu düşünüyorum.

Tamam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı