Nvidia’nın Yeni Grafik İşlemcisi GTX 970 bir bellek sorununa mı sahip ?

Madnesss

Hectopat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayarın Blog'unda bugün yayınlanan bir yazı, aslı astarı hakkında ilgili arkadaşlar ne diyorlar?

www.vatanbilgisayar.com: Nvidia'nın Yeni Grafik İşlemcisi GTX 970 bir bellek sorununa mı sahip ? | Vatan Bilgisayar

"Geçen hafta nVidia'nın yeni grafik işlemcisi GTX 970 in bellek sorunu olduğuna dair test incelemeleri yayınlandı. Bir üst işlemci GTX 980 de geçerli olmayan bu sorun, GTX 970 işlemcisinin 3.2 GB bellek üzerinde performansı düşürme olarak ortaya çıkıyor. GTX 980 tam olarak 4 GB belleği kullanırken, GTX 970 ise 3.5 GB civarında kullanabiliyor. Bu şekilde GTX 970 hem 3.2 GB üzerinde performans düşüklüğüne sebep oluyor hem de 4 GB belleği tam olarak kullanamıyor olduğu iddia edildi."

Bu yazı hakkında bir bilgisi olan yok mu? Konu hakkında, blogda bir ayrıntıya da yer verilmemiş, iddia edildi deyip bırakmış.

Tam da PC siparişi vereceğimin arefesinde bu haberi okudum. MSI gtx970 içeriyordu sistemim içime şüphe düştü şimdi.

Sosyal'de dikkat çekmemesi de ilginç :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bütçeyi bulursam Amd'nin R9 300 serisinden bir kart alıcağım. Milleti kandırmak nedir ya. 1200 TL gibi ülkemiz için üst düzey olan bu paraya alınan kartın performansının böyle olması nedir ? Herkes 1200 TL veremiyor bir karta. Bunlardan sonra Amd R9 300 serisini iyi bir fiyattan satışa çıkarırsa daha çok satıcağını düşünüyorum.
Milleti kandırmak hakkında söylediğin sözlere katılıyorum. Bencede ürün alırken bize ne gibi özellikler pazarladılarsa o özelliklerde kullanabilmeliyiz ürünü. Yanlız performansın böyle olması derken ne kast ettiğini anlamadım. Kartın performansı üst düzeyde ve halen alınabilecek iyi bir kart. 1080p oynanan hiç bir oyunda sorun çıkartmayacaktır. Burdaki konu kartın performansı değil insanların kendini kadırılmış hissetmesi. Umarım Amd 3xx serisini sorunsuz bir şekilde çıkarır da pazarda ki Nvidia tekeli tekrar çekişmeye dönüşür.

3.5 GB belleği kullandıktan sonra o 0.5 GB'lık kısma geçtiğinde performans düşüşü yaşanıyor. 1080P'de sorun yok ama yüksek çözünürlükte Vram'ı çok kullanan oyunlarda o düşüş bariz belli oluyor.

Evet beyler taze taze link veriyorum tekrardan. İsteyen konu ile ilgili videoyu izleyip burada anlatabilir. En azından yabancı dil bilmeyen arkadaşlarda video hakkında bilgiye sahip olurlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gtx 970 de cw de var ben de normalde gtx 970 almayı düşünüyordum. Bir de bu Vram problemini duyduktan sonra
direk gtx 980 alacağım. Hiç sorunlarla uğraşamam. Bence sen de öyle yap. :mutlu:

Gtx 970 de cw de var ben de normalde gtx 970 almayı düşünüyordum. Bir de bu Vram problemini duyduktan sonra
direk gtx 980 alacağım. Hiç sorunlarla uğraşamam. Bence sen de öyle yap. :mutlu:

Ben de sizin gibi gtx970 yerine gtx980 almaya karar verdim. Coil whine olayı hiç umurumda değil ama bu bellek sıkıntısı yeni nesil oyunlarda sorun yaratacağa benziyor. O yüzden en temizi gtx980'e yönelmek fakat dolar bu seviyedeyken, fiyatlar uçmuşken almam açıkçası, bir süre beklemekte fayda var. Hem Amd'nin yeni serisinin çıkması hem de 970'e ilişkin belirsiz durumun açıklığa kavuşmasını bekleyeceğim. Bu kadar baskı oluşmuşken 970'e ilişkin nvidia'nın sessiz kalıp görmezden gelmeye devam edeceğini sanmıyorum aklıma da bir çözüm yolu gelmiyor açıkçası ama bekleyip görelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı