NVMe M.2 SSD ve M.2 SATA arasındaki farklar

okan_440

Femtopat
Daha fazla  
NVMe M.2 SSD slotu ile M.2 SATA SSD slotu arasındaki fark nedir?
Ben HP Pavilion i7 6700 HQ GTX 960M dizüstü bilgisayarıma M.2 SSD almak istiyorum ama NVMe'nin uygun olup olmadığını bilmiyorum. Ana kartım sanırım HP 820D. Bilgisayarımın kasasını açıp port girişinin fotoğrafını da çektim. Yardımcı olabilir misiniz? M.2 slotunun fotoğrafı şu şekilde:

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-02 at 17.56.18.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-02 at 17.56.18.jpeg
    167,2 KB · Görüntüleme: 157
O M.2 konnektörü bilgisayarı aldığınızdan beri boş ise büyük ihtimalle SSD'ler için ayrılmış bir porttur ve büyük bir ihtimalle NVMe'dir. Laptoplarda Wi-Fi adaptörleri de M.2 konnektörünü kullanıyor ama onlar NVMe ile çalışmıyor tabii.

Onlar mSATA portu oluyor. Onlar çok farklı portlar görünce anlaşılşıyor yani.

Her M.2 girişine SATA takılabilir. Eğer girişin ilk 5 pini bir grup diğerleri bir grup (m tipi M.2 girişi) ise NVMe'de uyar. Son 6 pini bir grupsa bu da b tipi M.2 oluyor ama ona uyumlu standart bilmiyorum. M.2 SATA B ve M tipi diye geçer çünkü hem ilk 5 hem son 6 pini bir gruptur bu sebeple hem b hem de m tipi sokete girer.
M.2 soket girişi bu şekilde:

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-02 at 17.56.18.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-02 at 17.56.18.jpeg
    167,2 KB · Görüntüleme: 119
İlk 5 pin gruplu fark ettiyseniz yani m tipi. Bu da NVMe uyar demek.
Çok teşekkürler. Benim almak istediğim SDD Corsair MP510 480 GB. Onun çentiği ve küçük pin grubu sağ tarafta. Benim soketimin küçük pin grubu ise sol tarafta. Ben pin gruplarının uyumlu olması için bu SSD'yi ters mi çevirip takmalıyım?

Dosya Ekleri

• v2-93143-1_large.jpg
    v2-93143-1_large.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 65
Evet çevirebilirsiniz. Ben de bu SSD nin 240 GB olan versiyonunu kullanıyorum gayet de memnunum. GB yükseldikçe Okuma/Yazma hızı da artıyor.

Evet çevirebilirsiniz. Ben de bu SSD nin 240 GB olan versiyonunu kullanıyorum gayet de memnunum. GB yükseldikçe Okuma/Yazma hızı da artıyor.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Son olarak NVMe SDD'nin bilgisayarıma kesin olarak uyumlu olup olmadığını öğrenmemin başka bir yolu var mı? Yoksa sadece porta bakarak kesin olarak uyumlu olduğunu söyleyebiliyor muyuz?

Kesin uyar zaten niye uymasın ki. Sonuçta bu ürünleri piyasadaki bütün ürünlerle uyumlu mu diye test ederek üretmiyorlar. Çevre bileşenlerini üretenler her cihazla uyumlu ürünler üretmeye çalışıyorlar. Nasıl klavye alırken "bu uyumlu mu" diye düşünmüyorsanız bu tür parçalarla da çok fazla düşünmeyin. Sadece araştırma yapıp kronik bir arızası var mı ona bakın.

Kesin uyar zaten niye uymasın ki. Sonuçta bu ürünleri piyasadaki bütün ürünlerle uyumlu mu diye test ederek üretmiyorlar. Çevre bileşenlerini üretenler her cihazla uyumlu ürünler üretmeye çalışıyorlar. Nasıl klavye alırken "bu uyumlu mu" diye düşünmüyorsanız bu tür parçalarla da çok fazla düşünmeyin. Sadece araştırma yapıp kronik bir arızası var mı ona bakın.
Bazı forum sitelerinde ana kartın destekleyip desteklemediğinin bilinmesi gerekir falan demişler. O yüzden sormuştum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı