NVMe SSD Almaya Değer mi?

Şahsen Samsung 850 Evo 250gb SSD + 1 TB 7200rpm HDD 'den Aorus Gigabyte 500gb Nvme m2 gen4 ssd + 960gb sata ssd crucical 'a geçtim nedense hiç bi fark hissetmedim. Nerede farkı görmeliyim onu da bilmiyorum :D

HDD'den sonra tabii ki var ama eğer oyun için kullanıyorsan bence M.2 SSD yerine SATA SSD alıp kapasiteyi büyütmek daha faydalı. SATA SSD ile M.2 SSD arasında devasa bir fark yaratmaz oyunlarda.

Son düzenleme:
Resimde 6 yaşındaki bir HDD'nin verdiği performansı görüyorsunuz. M.2 SSD'ye geçme vakti geldi mi? geçersem gözle görülür bir fark hisseder miyim?
Ekran kartım: MSI RX 570
İşlemci: I7-3770
Son olarak işlemciyi R5 1600 12nm ile güncellemek sizce mantıklı mı? Teşekkürler. 😇😇
Eki Görüntüle 489318

6 senelik diske göre oldukça iyi değerler. Markası ve modeli nedir diskin?

Oyundan oyuna da değişir ama gelecek için yatırım olur büyük boyutlu oyunlara falan hele çok iyi olur. Şöyle bir örnek vereyim, cities skylines oynuyordum nispeten güçsüz bir sistemle. Sistemi güncellendim ama sadece bir kaç fps ve daha stabil çalışır oldu. Fps ilk başta 50-60 iken şehir büyüyünce fps 30-40 oluyor ve kasmalara başlıyor yine. Ssd ile bunun da bir tık önünde geçtim ama aldığım ssd 120 gb wd giriş orta seviye sanırım o yüzden yine yetersiz. Ne kadar hızlı olursa o kadar hızlı yükleniyor oyun dosyalarım. Ama gta 5 gibi oyunlarda oyun içi çok bir olay değişmedi yükleme ekranları hariç bende hdd'ye geri kurdum zaten 120 gb diye. Mesela 2500 mb kopyalama hızı olsaydı cities skylines baya hızlandırdı ki internette bu yöntemi öneriyorlardı. Oynayacağın oyuna göre farkını alırsın ama ben mesela şuan Samsung 1tb ssd alıp daha sonra 500gb m2 ssd ile daha çok kullanıldığım oyun ve programları kurmayı düşünüyorum. Fiyat olarak neredeyse aynılar ama biri 1tb sonuçta ve ne kadar ekmek o kadar köfte muhabbeti kısaca. Düzgün bir samsung evo ssd ile daha yüksek alana sahip olabilirsin artık bütçene bağlı önerim qvo değil düzgün uzun ömürlü evo al.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı