BurakFIRAT
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- Corsair 32 GB 3866 MHz CL18
- Ekran kartı
- Asus ROG Strix GTX 1080
- Anakart
- Asus ROG Strix Z270H
- İşlemci
- Intel Core i7 7700K
Merhaba sevgili arkadaşlar size başımdan geçen talihsiz bir satın alım hikayemi anlatacağım.
Öncelikle NZXT X62 280 mm bir sıvı soğutma kullanıyorum, NZXT markasının ürünleri görselliğiyle ihtişamıyla oldu olası beni etkilemiştir.
Ürünü aldığımda sorunsuzca 1-1.5 yıl kadar kullandım bu süreçte elbette ekipmanlarımın gerek markaları gerek modelleri değişiklik gösterdi bir gün geldi ve Asus ROG Delta 7.1 kulaklığımı tıpkı NZXT ürününde olduğu gibi estetiğinden etkilenip aldım ve dananın kuyruğu koptu NZXT sıvı soğutmam RGB renklendirme emirlerini dinlememeye başlamıştı, sonradan sonraya sistemi yeniden başlattığımda dinlediğini fakat emirleri uygularken kasarak uyguladığını farkettim sorun değildi idare edebilirdim sonuç olarak yılda kaç kez tema değişikliği yapıyordum ki..
Gün geldi bir formattan sonra tamamen kapkaranlığa büründü yaklaşık 3 aydır simsiyah bir sıvı soğutma kullanıyorum en estetik sıvı soğutma yerini simsiyah bir plakaya bıraktı ne komutlarımı dinliyor ne kendi kafasına göre çalışıyor ne hata veriyor program sanıyor ki öyle görünüyor ama kasanın içinde ölü siyahı bir sıvı soğutma. (Sorunların ortaya çıkması öncesi ve sonrasında hiçbir fiziksel temas ve darbe almadı) (Zaten yaklaşık 6 yıldır NZXT ürünlerinin insanlara yaşattığı bir sorunmuş bu sorun, Reddit platformunda çözüm ararken bir baktım 5 yıl öncesinden birisinin tavsiyelerini deniyorum..) Ben de destek kanalı üzerinden destek talep ettim bana ilgili destek kanalı Çözüm linkini gönderdiler. Hepsini denemiştim en alt kısımda şöyle bir kısım farkettim,
Ben ürünü itopya üzerinden almıştım itopyanın listede olup olmadığını kontrol etmek için Lisanslı Perakendeci listesine girdim, bir de ne göreyim bırak itopyayı listede Türkiye yok. 60 Milyon nüfusu olan İtalya'da 38 Adet, 40 Milyon nüfusu olan Ukrayna'da 16 Adet, 500.000 Nüfusu olan Malta'da 2 Adet olan listede Türkiye'nin adı dahi geçmiyor. Kontrol etmek isteyen şuradan edebilir (https://nzxt.com/retailers)
Şimdi konuyu özetlemek gerekirse performans rakiplerinin misliyle bedel ödediğiniz sıvı soğutmayı aldığınızda ne oluyor, herhangi bir ASUS Armoury Crate, Corsair iCUE veya Logitech G Hub yazılımı kullanıyorsanız dikkat edin ilk formatınızda misliyle bedel ödediğiniz aydınlatmayı kaybedebilirsiniz ve şirketin dahi kabul ettiği hatanın düzeltilmesi Türkiye kullanıcıları için mümkün değil. Ben estetiğe kandım aldım aldığım için pişmanım. NZXT Markası bu sorunu ve Türkiye kanalındaki umursamazlığını düzeltmeden tercih etmenizi önermem arkadaşlar.
Son düzenleyen: Moderatör: