Prensip olarak alışveriş edeceğiniz yeri tavsiye edemem fakat macun için şu mesajımı alıntı yapabilirim.Arkadaşlar merhaba,
NZXT X62 sıvı soğutucu aldım, macun konusunda çok kafam karıştı. Önerilerinizi, alabileceğim yer ile birlikte atarsanız çok sevinirim.
Termal macunlarda en önemli özellik ısı iletkenlik katsayısı. Birimi W/mK, sembolü k. Yüksek olması daha avantajlıdır. İletkenliği ne kadar büyükse soğutma bloğuna bir o kadar fazla ısı iletir.
Cooler Master Mastergel Maker (k=11)
Cooler Master Mastergel Pro (k=8)
Cooler Master Mastergel Regular (k=5)
Arctic MX-4 (k=8.5)
Xigmatek Xi-3 HDT (k=9.1)
Xigmatek Powerful (k=5)
Thermal Grizzly Kryonaut (k=12.5) (Türkiye'de var mı bilmiyorum belki yurt dışı sipariş ile getirilebilir.)
Tavsiye edebileceklerim bunlar. Bütçe belirtmediğiniz için fiyat bandına sınır getirmedim. Siz bütçenize göre birini tercih edebilirsiniz. Bunlardan birini almayacak bile olsanız ısı iletim katsayısı en az 5 W/mK olan bir macun alın. Teknik özelliklerde "Thermal Conductivity" olarakta geçer.
Prensip olarak alışveriş edeceğiniz yeri tavsiye edemem fakat macun için şu mesajımı alıntı yapabilirim.
Yaşamazsanız gayet iyi bir macun. İyi şekilde sürerseniz faydasını göreceğinize inanıyorum.Evimin altında Vatan var biraz acil olduğundan Cooler Master Mastergel Pro alsam sorun yaşamam herhalde değil mi? Şuan stok soğutucuda Grizzly sürülü arkadaş getirmişti kendine benim işlemciye de ondan sürmüştük.
Yaşamazsanız gayet iyi bir macun. İyi şekilde sürerseniz faydasını göreceğinize inanıyorum.
Burda süreceğiniz stilden çok miktar önemli. Yani şerit halinde çektiğiniz işlemci yüzeyi ile macun görünür görünmez kalınlığında olmalı. Alacağınız macunun ağzı yassı olduğu için sürmek daha kolay. Bir köşeden başlayın. Aynı yere iki kere sürmeyecek şekilde çekin. Yavaş çekerseniz fazla macun gider. 5. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.Açıkçası ilk defa süreceğim öneriniz varsa ya da izleyebileceğim bir uygulama videosu güzel olur.
Sanırım bu alacağım sürüm bakımından pratik.
Macun değişikliği yaptıktan sonra değerler ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.Açıkçası ilk defa süreceğim öneriniz varsa ya da izleyebileceğim bir uygulama videosu güzel olur.
Sanırım bu alacağım sürüm bakımından pratik.
Burda süreceğiniz stilden çok miktar önemli. Yani şerit halinde çektiğiniz işlemci yüzeyi ile macun görünür görünmez kalınlığında olmalı. Alacağınız macunun ağzı yassı olduğu için sürmek daha kolay. Bir köşeden başlayın. Aynı yere iki kere sürmeyecek şekilde çekin. Yavaş çekerseniz fazla macun gider. 5. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.
Macun değişikliği yaptıktan sonra değerler ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.
Bu durum yanıltabilir evet yinede paylaşırsanız çok sevinirim X62 performansını merak ettiğim sıvı soğutmalardan.Bilgilendirme yaparım elbette ki fakat stok fandan geçiyorum yanıltıcı olabilir o yüzden.
Bu durum yanıltabilir evet yinede paylaşırsanız çok sevinirim X62 performansını merak ettiğim sıvı soğutmalardan.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.