Çözüldü O.C.C.T. testinde XFX RX 5700XT hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 6 aydır sorunsuz bir şekilde XFX RX 5700XT ekran kartı kullanıyorum. Ancak son 1 aydır sebebini bulamadığım bir şekilde PC kendini resetliyor. Hafif kullanımlarda olmuyor ancak yük altına girince oluyor. Ayrıca yaptığım testlerle gözlemlediğim bir konu da şu ki her yük altına girişinde de yapmıyor. Sıcaklık değerleri normal yani fazla ısındığından dolayı olmuyor bu resetleme işi. O.C.C.T. ile yaptığım testlerde, CPU + RAM, PSU ve diğerleri bir hata vermedi fakat GPU'da hata veriyor. 8. dakikada hata alıyorum ama ne hatası neyle ilgili vs belirtilmemiş. Ayrıca olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası görünüyor PC kendini resetlediği zaman. Yardımcı olabilecek var mı? Konuyu GPU altında açmamın sebebi O.C.C.T. programının GPU testinde hata göstermesi.

1746004307743.png

Ryzen 5 5500.
Gigabyte B450M S2H.
Hikvision 3200MHz 16 GB CL16.
Inca 650W 80+ PSU.
XFX RX 5700XT.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir PSU ile deneyin bulabilirseniz. FurMark ve unigine valley ile de bir test edin isterseniz ekran kartını.
Hayatımda gördüğüm en saçma presetler. Ekran kartına +%50 vermişsin, üstüne +200 MHz'de OC yapmışsın bir de 102 derece oluyor, stok ayarlarda test edemem diyorsun. Kızmamak elde değil. -130 mv gibi aşırı voltaj düşürdükten sonra da stabil olmasını mı bekliyorsunuz? Fan ayarları da hak getire zaten. Sonra AMD pişmanlıktır diye konu açma da iyice sinir olmayalım. Cidden çok kızdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izle rica ediyorum.

Hayatımda gördüğüm en saçma presetler. Ekran kartına +%50 vermişsin, üstüne +200 MHz'de OC yapmışsın bir de 102 derece oluyor, stok ayarlarda test edemem diyorsun. Kızmamak elde değil. -130 mv gibi aşırı voltaj düşürdükten sonra da stabil olmasını mı bekliyorsunuz? Fan ayarları da hak getire zaten. Sonra AMD pişmanlıktır diye konu açma da iyice sinir olmayalım. Cidden çok kızdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izle rica ediyorum.

Hayırdır hocam bu ne üslup? Neyine sinir oluyorsun ki? +200 mhz OC yapmadım ayrıca default ayarlara aldığımda 2084mhz oluyor. Kartı kullanıp 1150mv ile oluşan ısıyı gören ben miyim? Yoksa sen misin? Ayrıca -130mv aşırı voltaj düşürdüğümü söylüyorsun fakat 1010mv ile gayet stabil çalışıyor ki bunu aylarca kullanıp deneyimledim. Ek olarak ne bu önyargı? AMD pişmanlıktır diye konu açmadım hiçbir zaman, hatta tam aksine AMD'den sapmayan biriyim. Serbest olsa daha ağır konuşurum açıkçası, tanımadığın birine sebeplerini bilmeden böylesine rezalet bir yorum yapman senin için çok yıkıcı olmalı...

Bu arada ekran kartına +%50 verip 2000 MHz 1030mV vermek ekran kartına undervolt yapmak demek değildir. Kartın gücünü TDP'nin üzerine + %50 artırıp frekans ve voltaj girmekten başka bir işe yaramaz. Siz bu şekilde ekran kartının güç tüketimini direkt olarak %50 artırıp voltaj düşürüp undervolt yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçek öyle değil. FurMark 0xmsaa 1080p testine girin çekilen güç tüketimine bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gereksiz yere 2-3 FPS için kart fazladan oyun ve uygulamaya göre %50 güç çekiyor.

Yukarıdaki konuları incelemeni öneririm.
Diğer arkadaşa kıyasla düzgün bir şekilde ifade edip yönlendirdiğin için teşekkür ederim. İnceleyeceğim.

@Furkan1071 Rica ederim. Söylediğim gibi incelerseniz daha iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Aklınıza takılan bir şey söylemekten çekinmeyin 😊

Hayırdır hocam bu ne üslup? Neyine sinir oluyorsun ki? +200 mhz OC yapmadım ayrıca default ayarlara aldığımda 2084mhz oluyor. Kartı kullanıp 1150mv ile oluşan ısıyı gören ben miyim? Yoksa sen misin? Ayrıca -130mv aşırı voltaj düşürdüğümü söylüyorsun fakat 1010mv ile gayet stabil çalışıyor ki bunu aylarca kullanıp deneyimledim. Ek olarak ne bu önyargı? AMD pişmanlıktır diye konu açmadım hiçbir zaman, hatta tam aksine AMD'den sapmayan biriyim. Serbest olsa daha ağır konuşurum açıkçası, tanımadığın birine sebeplerini bilmeden böylesine rezalet bir yorum yapman senin için çok yıkıcı olmalı...

Hatalı üslubum için özür diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı