Obeziteli bireyin askere gitmemesi mantıklı mı?

Savaş çıktığında da ülke elden gidince anlarsınız askerliğin önemini.

Evet dostum sende haklısın patates soyduğumuz, tuvalet temizlediğimiz yerden profesyonel eli ayağı düzgün. Askeri komutları bilen biri olarak çıkacağız ve olası bir savaşa karşı hepimiz savaş makinesi olacağız.

Sende haklısın.
 
Şahsen askerliğin gerekli olduğunu düşünüyorum ancak böyle değil.
Herhangi bir milli mücadele durumunda, seferberlik ilan edilirse halkın eğitimli ve silah kullanmayı bilmesinde fayda var.
Valla abimin çalıştığı işin patronu var. Abimle sohbet ederken askerlik boş iş demiş. Ben gittim komutanlara kölelik yaptım hayatıma en ufak b** katmadı demiş afedersiniz.
 
Savaş çıktığında da ülke elden gidince anlarsınız askerliğin önemini.
Donanımlı orduların veya yıllarca terör faaliyetlerinde bulunan, yüzlerce mermi sıkmış teröristlerin karşısına bir şarjör mermi ateş etmemiş adamı çıkar bakalım ne oluyor.

Bu askerlerin ister istemez bir maliyeti oluyor; Devlet her askere para ödemesi yapıyor. Askerlerin barınma, giyinme, beslenme, ısınma gibi birçok ihtiyacı karşılanıyor. Hepsi devletin sırtına yük ve milyonlarca bu insanları iş hayatından çektiğin için ciddi vergi kaybın oluyor. Bedellinin o kadar insanın getireceği vergi gelirini karşılayacağını sanmıyorum.

Verilecekse düzgün eğitim verilsin. 6 ay askerlik yapıp düzgün silah tutabilen, bir yeri siper alabilen, silah söküp-takabilen çok az kişi çıkar. Hem devlete yük hem insanlarına yük hem de ekonomiye yük.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı