Obeziteli bireyin askere gitmemesi mantıklı mı?

Tamam arkadaşlar anladım en vatansever sizlersiniz daha askere gitmekten bile acizsiniz ama.

Hocam bu dediğiniz sadece duyguları sömürmek. Askerlik çok kutsal ve zor meslek. Herkes yapamaz diye düşünüyorum. Bu ülkeye katkı sağlamak isteyen insan her koşulda sağlar.

Geçen arkadaşım yurt dışına çıkma hayalini anlatıyordu sen misin vatan sever dedim. Kalıp burada sahip çıksana dedim. Adamın dediği şu ben orada 10 ay çalışıp 2 ay Türkiye'de harcama yapsam en azından ülkeye döviz sokucam sen onu da yapamayacaksın dedi. Haklı. Türkiye'de 3K dolar harcasa devlete benden çok faydası olur.
 
Arkadaşlar biliyorsunuz askerlik zorunlu. E bedelli askerlik ise ne kadar. (Ki askere gitmeme daha 2-3 yıl var daha da artar) Ben askere gitmek istemiyorum. Böyle bir yeri kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Belki 2-3 yıl sonra zorunlu askerlik kalkabilir. (inşallah yani) Bizim dayımın oğlu var. 25 yaşında ve obezite olduğu için askere gitmedi hiç. Ben de ayı gibi olup askere beleşten gitmemeyi düşünüyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı?

Askerliğe gitmemek olayını pek mantıklı bulmasam da şu an bedelli askerlik olayı var ve bunu yapabilirsin o zaman. Ayrıyeten sen sadece kilo alıp vereceğim sanıyorsun (kilo verebileceginin garantisi yok) belki de bu kilo iç organlarını veya sağlığını olumsuz etkileyecek. Doktor değilim elbette sadece tahmin yürütüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende kilo sorunu var. Askerliğe kadar normal kiloma dönmeyip çürük raporu alıp gitmezsem iş hayatımda veya ileride bana engel olur mu? Sorun yaşar mıyım?
Bir de askerlikten sonra silah mı veriliyormuş öyle bir şey duymuştum doğru mu?
 
Şahsen yeni gitmiş biri olarak söylüyorum 6 Ay hiçbir şey. Zaten eskiden yapılan uygulamaların çoğu yok. Yaptığın tek şey sabah erken uyanmak, akşam erken uyumak. İçtimalar bir süre sonra sıkıyor tabi ama yani obez olup hayatını gerçekten mahvetmeye değecek kadar değil. Neyi kaldıramazsın tam olarak onu anlamadım? Askerdeyken gördüğüm kişileri görsen dersin bunların ne işi var burada.
 
En mantıklı şey eğitim hayatını uzatmak ve askere gidene kadar para biriktirip bedelli yapmak.
Sağlık ile oynamanın hiçbir şekilde mantığı yok.
Üniversiteyi bitirdikten sonra yükseklisansa başvurabilirsin. O sırada çalışacağından dolayı bedelli parasını çıkartabilirsin.
işin kötüsü bedelli yapsan bile illa askere gidiyorsun. bir tanıdık gitti, eğitimi eksiksiz yapmışlar . nöbeti sürünmesi,koşusu,sporu hepsi var yani. zaten bunlar çıkınca askerliğin bi zorluğu yok .
ben kayseri komando da yaptım . artık 90lardaki gibi bir zorluk yok .

Ben kendimi bildim bileli ortak okuldan itibaren obez sayılabilecek seviyelerdeydim. Sizin hayvan gibi dediğiniz şekildeyim. Liseye hatta üniversiteye kadar çok bir şey hissetmedim. 7-8 ay sonra da askerlik olayı var. Kilodan dolayı çürük alıcam büyük ihtimal.

Ama değer mi değmez mi bilemiyorum. Benim askerlik için yaptığım bir şey değildi. Son bir kaç yıldır bel ağrılarım olmaya başladı. Yani hem sağlığından olabilirsin hemde hızlı kilo veremeyen biriysen bu kiloların kalıcı olabilir sarkma vs de olabilir.

2-3 yıl önce olsak öde 15k 20k gitme derdim. Ama şu seviye de bedelliyi ödeyemeyiz en temizi kilo muhabbeti gibi.

130 kilo olup 2 sene mi 3 sene mi o kiloda kalman lazım. o kilolara çıkıp zayflamak çok zordur öyle 2 ayda fıs diye gitmez. herkesin kendi kararı ama artık 90lardaki gibi bir askerlik yok . ben komando birliğinde yaptım askerliğimi döndüğümde acayip sağlam olmuştum .böyle bir artısı oldu mesela . aynı yerde 2 saat kımıldamadan dikilirdim. şimdi 10 dakika dursam ayaklarım ağrır. çok lazım bişey mi ? değil tabi ama olumlu yönlerini görün.
 
İşin komik tarafı da zorunlu askerliğe sallayanlar Facebook'ta Instagram'da Atatürk'ün üniformalı resimleri, Binbaşı Öztürk videolarıyla prim kasarlar 😂 Gidin yapın arkadaşlar. Çok değişik bir ortamı, enteresan tipleri var. Zamanında 18-24 ay yaptılar; ben kısa dönem 5.5 ay yaptım geldim. Efendisi, saykosu, maddecisi her tipten adam var. Gay vardı ya. Kırıta kırıta gezinirdi etrafta ama süresini de aslan gibi bitirip evine döndü. 17 derece gözlük kullanan eleman vardı önünü zoraki görüyordu. Çocuk "Elverişli değildir" raporu veriyorlar diye yalvardı komutanlara ben görevimi yapmak istiyorum lütfen geri göndermeyin diye. Eliniz ayağınız yerindeyse gidin yapın bunun bahanesi yok.
 

Geri
Yukarı