OBP kaldırılmalıdır

@271470 vakıf üniversitelerinin puanları da diğer üniversitelere göre daha düşük oluyor zaten. Koç gibi üniversiteleri kast etmiyorum, benim kast ettiğim diğer vakıflar. Devletin imkan sunması konusunda da haklısınız ancak ne kadar para verirseniz verin parayla not gibi olaylar etik değil. Bu sorun lisede var zaten not konusu. Vakıf üniversitelerinde de tam tersine öğrenciye daha fazla para ödettirmek için bırakan üniversite bile var.

LGS için iyi bir şey, sınavda başaramayan öğrenci yazılıları sayesinde bir okula gidebiliyor ama çok büyük haksızlıklar var. X okulunda x öğretmenin yaptığı sınavla Y okulunda y öğretmeninin yaptığı sınav farklı kardeşim! Torpille OBP yükselten adam hakkıyla yapan adamın önüne geçiyor... Tüm yazılılar tüm Türkiye'de aynı yapılması gerekiyor. Bir şekilde bir düzenleme gelmesi gerek.
Hiç böyle bir bakış açısıyla bakmamıştım fakat okul sınavları genellikle aynı düzeyde oluyor. İllaki torpil var fakat torpille de bir yere kadar bir hoca torpil yapar hadi iki, üç hepsi yapamaz.

@unrestful etik değil ama 🥺 Eğitimde eşitsizliği oluşturuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı