OBP kaldırılmalıdır

@mrht1234 evet. 1 netle üniversite okusun, 1 netle psikolog olsun. 1 netle üniversite okuyan adam 100 net yapan adamla da zaten bir olacak. Güzel hayaller.

Ben öyle bir şey demedim fakat adamı dersle ölçmek bu durumu çok saçma mesela belki 1 netle okuyan çok güzel psikolog olacaktı hepsi demedim.

@mrht1234 herkes okumak zorunda değil. Kaldı ki üniversite sınavının ciddi bir zorluğu yok. Disiplinli ve planlı bir çalışma istiyor. Bunu yapamayan da üniversite okumasın arkadaşım yani devlet zaten mesleklere de teşvik ediyor. Gitsin bir mesleki açık öğretime, oradan bir meslek öğrensin. Ondan sonra o mesleği icra etsin, üniversitede boş bölümde zaman kaybetmekten kat kat daha iyidir.

Bence de obp kalkmalı. Hem özel okullarda boost olabilirken bazı devlet okullarında da hocalar öğrenciler özellikle düşük alsın diye uğraşıyor.

@mrht1234 herkes okumak zorunda değil. Kaldı ki üniversite sınavının ciddi bir zorluğu yok. Disiplinli ve planlı bir çalışma istiyor. Bunu yapamayan da üniversite okumasın arkadaşım yani devlet zaten mesleklere de teşvik ediyor. Gitsin bir mesleki açık öğretime, oradan bir meslek öğrensin. Ondan sonra o mesleği icra etsin, üniversitede boş bölümde zaman kaybetmekten kat kat daha iyidir.

Neden boş bölüm dedin ki? Hiç de boş bölüm değil. Ayrıca açıldıysa anlamı var. Ayrıca bunu yapamayan insan boş değildir ve neden bomboş bölüm dedin?

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS'deki mi YKS'deki mi?
LGS için iyi bir şey, sınavda başaramayan öğrenci yazılıları sayesinde bir okula gidebiliyor ama çok büyük haksızlıklar var. X okulunda x öğretmenin yaptığı sınavla Y okulunda y öğretmeninin yaptığı sınav farklı kardeşim! Torpille OBP yükselten adam hakkıyla yapan adamın önüne geçiyor... Tüm yazılılar tüm Türkiye'de aynı yapılması gerekiyor. Bir şekilde bir düzenleme gelmesi gerek.

@mrht1234 ben bunu yapamayan insana boş demedim. Olayı çarpıtmazsanız sevinirim, bunu yapamayan üniversite okumasın dedim. Ek olarak 2-3 net yapıp ne meslek hedefliyorsunuz? Merak etmedim değil. Üniversiteler yol geçen hanı olmamalı, üniversite kazanmanın ve okumanın da bir anlamı olmalı.

Ek olarak her yere zaten üniversite ve bölümü açılıyor. Sırf bazı bölümlere öğrenciler gitmiyor diye baraj puanını kaldırdılar o bölümler kapanmasın diye. Özel üniversitelere öğrenciler kayıt yaptırsın diye bu baraj puanı kaldırıldı. Sonuç işsizliği bir süre ertelemek, okur oranını yüksek göstermek. Sonrasında da üniversite bitişi zaten o kişi işsiz.

Zaten herkes aynı sınava bile girmiyor, aynı öğretmenden ders almıyor. Ben Güzel Sanatlar Lisesi'nde okurken kimya hocamız, aynı zamanda başka kaliteli bir lisede daha çalışıyordu ve her zaman bize verdiği sınavın 10 kat daha kolay olduğunu söylerdi. Özel okullarda puan şişirilmesini saymasak bile bu sistem, saçmalıktan ibaret değil.

@Gingka Hagane OBP yükseltmek isteyen AÖL geçsin ve yükseltsin. Denecek bir şey yok.

Devlet kadrosunun bize anlatamadığı dersleri özel kurumlarda anlayıp yüksek not aliyoruz diye suçlu olmuşuz vay anasını. O zaman devlet kendi okullarına çeki düzen versin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı