OBP kaldırılmalıdır

Niye kaldırmıyorlar? Çünkü bence herkes son seneye kadar hiç ders çalışmaz, 51 ortalamayla falan yılı geçerdi. Bu da 9,10 ve 11'lerde disiplinsizlik ortamı oluşturacağı için kaldırmıyorlardır muhtemelen. Bir diğer ihtimal de özel okullara gidilmesini sağlamak.

Bana göre LGS tarzında olmalı. Nasıl yani derseniz puanı aynı olan 2 öğrenci başvurunca ortalamayla öncelik sağlanmalı. O zaman mantıklı olur.

@309999 o konuda maalesef haklısınız. Bu sistemi değiştirebilmek için bu sistemde hayatta kalmak gerekiyor, yapacak bir şey yok. Ek olarak sınavda 3-4 daha fazla matematik neti yapılması durumunda OBP zararını neredeyse kapatıyor.
@ValderZ 2 ya da 4 sene sonra da işsiz :)

Parası çevresi olan bir kişiden bahsediyoruz hocam :D özel liseye parayı basan muhtemelen üniversiteyi de özelde okur. Adamda zaten para var lazım olan şey diploma. O da o kadar rahat alınabiliyor ki artık. Zengin çocukları oturup çalışmaya zahmet etmiyor. Barajı geçemiyor diye kaldırdılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel okullara bir şey diyemem ve belki öğrenciler arasında illaki torpille 100 geçenler vardır. Fakat ya hakkı ile OBP'sini yüksek tutmayı çabalayanlar ne olacak? Mantıkken OBP kaldırılmalı mı sorusunu görsem şu anki çelişki içine düşerim. Kaldırsan bir dert, kaldırmasan ayrı bir dert. Özetlersem, hak ve hukuk meselesi çokda görmemezlikten geliyorum.

Böyle saçma sapan bir sarkazm tarzı görmedim. İnsanlar burada eleştiri yapıyor. İstemiyorsan konuya girmeyebilirsin.
İşe yaramayan eleştirilerle dalga geçmekte herhangi bir zarar verici nitelik bulunmuyor. Dersinize ve kendi gelişiminize kafa yoracağınız yerde böyle boş eleştirilerle vakit kaybetmek istiyorsanız siz bilirsiniz. Şahsen ben zamanında yapmış olsam da pek faydasını görmedim, naçizane. :)

Özel okullara bir şey diyemem ve belki öğrenciler arasında illaki torpille 100 geçenler vardır. Fakat ya hakkı ile OBP'sini yüksek tutmayı çabalayanlar ne olacak? Mantıkken OBP kaldırılmalı mı sorusunu görsem şu anki çelişki içine düşerim. Kaldırsan bir dert, kaldırmasan ayrı bir dert. Özetlersem, hak ve hukuk meselesi çokda görmemezlikten geliyorum.

Obps'ini yüksek tutan sınavdada iyi bir yere gelir çünkü çalışıyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı