OBS ayarları nasıl olmalı?

Deepcx

Kilopat
Katılım
24 Şubat 2014
Mesajlar
391
Çözümler
2
Merhaba, YouTube'a atmak için oyun videoları çekmek istiyorum. Daha çok LOL, PUBG, Valorant, CS:GO tarzı oyunların videolarını çekeceğim. OBS'i indirdikten sonra program siyah ekran hatası verdi, programı entegre grafik kartıyla çalıştırarak siyah ekran sorununu çözdüm. Fakat kayıt alırken de, kayıt almadığımda da yani sadece program açık olduğu zamanlarda bile devasa bir FPS kaybı söz konusu. LOL'ü v-Sync açarak oynuyorum(120 Hz), o halde bile OBS programını çalıştırdığımda, video kaydı başlattığımda FPS 50-60'lara düşüyor. Yeri geliyor 40'lara bile düşüyor harita kaydırırken ve ben buna anlam veremiyorum, LOL gibi bir oyunda nasıl bu kadar FPS kaybı yaşatabilir bu program veya bu laptop. Lütfen yardımcı olur musunuz ayarlar konusunda? Program güncel sürümünde, Windows ve NVIDIA sürücüsü her şey güncel.

İşlemci: i5 9300H.
Ekran kartı: RTX 2060.
Bellek: 1x8 GB 2666 MHz.
 
Kodlama ayarını NVENC yapın. FPS düşüşü illaki olacaktır. Ayrıca şahsen video kayıtları için OBS kullanımını önermiyorum. ShadowPlay kullanın.
 
Kodlayıcı ilk kurulduğunda da NVENC H.264(new) idi, değiştirmedim fakat sonuç böyle. Youtuberlara bakıyorum hepsi OBS kullanıyor fakat LoL'de 144 FPS alıyorlar ki bu, ekran yenileme hızlarına sabitlenmiş hali... Ben harita kaydırdığımda 50'lere düşüyorum ve sanki 20 FPS'miş gibi takıla takıla oynatıyor. Sanki RTX 2060 değil de GTX 830M varmış gibi hissettiriyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı