OBS kaç çekirdek kullanır?

302168

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
1
Arkadaşlar, selamlar. PC donanımlarını öğrenmeye, çözmeye başladım bu virüs sürecinde fakat çok inanılmaz detaylara boğulayım istiyorum. Örneğin, Hyper-threading vs. ne işe yarar, hangi program kaç çekirdek, kaç izlek kullanır vs.

Fakat asıl sormak istediğim, yayın programlarının kaç çekirdek kullandığı, bu gibi şeyler için Workstation CPU'lar tercih ediliyor fakat tam bilene henüz denk gelmedim. Neye göre, kime göre, hangisini almalı? Bilgili arkadaşları bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hyper-threading vs. ne işe yarar
Hyper-Threading şöyledir. işlemciyi yemek yiyen bir insan olarak düşün. normalde masadan alıp ağzına götürür ve çiğnemeye başlar ama ağzındaki bittiğinden sonra elini tekrar tabağa götürüp yemek alması gerek buda zaman alıyor. Hyper-Threading de ise o yemeği sürekli ağızına tıkıyormuşsun gibi. Yani ağzındaki yemek bitince hemen ağzına yeni yemek geliyor. Hyper-Threading böyledir. İlk olarak Pentium 4 HT de vardı diye biliyorum.

Hyper-Threading şöyledir. işlemciyi yemek yiyen bir insan olarak düşün. normalde masadan alıp ağzına götürür ve çiğnemeye başlar ama ağzındaki bittiğinden sonra elini tekrar tabağa götürüp yemek alması gerek buda zaman alıyor. Hyper-Threading de ise o yemeği sürekli ağızına tıkıyormuşsun gibi. Yani ağzındaki yemek bitince hemen ağzına yeni yemek geliyor. Hyper-Threading böyledir. İlk olarak Pentium 4 HT de vardı diye biliyorum.
Anladım hocam fakat daha da teknik düşünürsek hangi CPUda hangi ayarlarda hangi programın ne kadar kulandığına dair kesin bir yargıda bulunmak zor o zaman? En iyisini alıp geçmeliyiz yargısı çok düz mantık ama etkili oluyor o zaman yani?

Yani tam olarak hangi programlar genel olarak kullanıyor bilmiyorum tam ama. Günlük kullanımda bile çok iş gördüğüne eminim. OBS gibi işlemciyi çok kullanan programlar kesinlikle kullanıyordur bence. Bir videoda görmüştüm, adam Intel Core i3 540 de ht yi kapatınca GTA 5 de oyun oynanabilirken oynanamaz hale geliyor, FPS var ama "stutter" çok var o yüzden FPS çok oynuyor. Yani bayağı büyük etkisi var.

En iyisini alıp geçmeliyiz yargısı çok düz mantık ama etkili oluyor o zaman yani

Yani, oluyor ama şu an alacağın düşük işlemcilerde de var, yani Core i serisinde olması lazım hepsinde i3 de de var i5 de ve i7 de

Yani tam olarak hangi programlar genel olarak kullanıyor bilmiyorum tam ama. Günlük kullanımda bile çok iş gördüğüne eminim. OBS gibi işlemciyi çok kullanan programlar kesinlikle kullanıyordur bence. Bir videoda görmüştüm, adam Intel Core i3 540 de ht yi kapatınca GTA 5 de oyun oynanabilirken oynanamaz hale geliyor, FPS var ama "stutter" çok var o yüzden FPS çok oynuyor. Yani bayağı büyük etkisi var.

Yani, oluyor ama şu an alacağın düşük işlemcilerde de var, yani Core i serisinde olması lazım hepsinde i3 de de var i5 de ve i7 de
Hyper-threading evet çok işe yarıyor,kullandığım işlemci 9700K ve bunda yok,ama gerek de duymuyorum,upgrade için düşündüğüm 9900Kda var ve değecek mi ona bakıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı