OBS kaç çekirdek kullanır?

302168

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
1
Arkadaşlar, selamlar. PC donanımlarını öğrenmeye, çözmeye başladım bu virüs sürecinde fakat çok inanılmaz detaylara boğulayım istiyorum. Örneğin, Hyper-threading vs. ne işe yarar, hangi program kaç çekirdek, kaç izlek kullanır vs.

Fakat asıl sormak istediğim, yayın programlarının kaç çekirdek kullandığı, bu gibi şeyler için Workstation CPU'lar tercih ediliyor fakat tam bilene henüz denk gelmedim. Neye göre, kime göre, hangisini almalı? Bilgili arkadaşları bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet,9700K 8/8 ama 9900K 8/16.
Yani ben de geçen i5 650 (2C/4T) den i7 870 (4C/8T) e yükselttim bilgisayar şimşek gibi çalışıyor. Çok işlemci gereken programlar kullanıyorsanız ve geçeceğiniz i9 un vereceği performans atışı size iyi geliyorsa geçilebilir gibi.
Evet,9700K 8/8 ama 9900K 8/16.
Core ve Theradleri de şöyle düşün. çekirdek sayısı o masada oturan kişinin kaç ağzı oluğunu gösterir. Thread ler ise o insanın kolları gibidir. O yüzden i9 un fazladan 8 kolu var gibi ve her ağıza 2 kol düşüyor i7 de ki 1 e nazaran. kollarla yemekleri ağzına da tokuşturabiliyor i9.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı