OBS Studio ayarları nasıl olmalıdır?

• Konuyu başlatan OFK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.622

OFK

Hectopat
Bir süredir Twitch üzerinde yayın açıyorum. Açtığım yayınlarda internet hızım yeterli olmasına rağmen ufak çaplı lag problemleri ve çok nadir FPS problemleri oluyor. OBS kısmından anlayan birileri var mıdır?
Yayın bitrate 2500/ 720p 60 FPS/ x264 üstünde gözüküyor. İnternet hızım 35/6. Ekran kartım 6600xt/ işlemci Ryzen 5 5600X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki ilk baştaki uygulamayı indirin ardından test duration saniyesini 60'a çıkarın ve avrupa sunucularını seçip testi başlatın tamamen güveni bir uygulama ardından yayını ekran kartınızdan verin ve bu uygulamanın sonuçlarını buraya gönderin.

Hangi oyunun yayınını yapıyorsunuz? Yayını işlemciden veriyorsunuz ve oynadığınız oyun işlemci ağırlıklıysa drop olabilir. Eğer öyleyse yayını ekran kartına vererek olayı basitçe çözebilirsiniz.

Sisteminiz 1080p 60 FPS yayın yapmaya gayet yeterli fakat internet hızınız, 720p 60 FPS için uygun.

Bir de son olarak şunu da söyleyim. Oynadığınız oyunlara FPS sınırı koyun. Monitörünüz 144 Hz ise 144'e sabitleyin mesela. Örneğin oynadığınız oyunda 1000 FPS alıyor olabilirsiniz ve bu sistemi sonuna kadar zorlayıp drop sokuyordur. Çoğu bağımsız oyunun menüsünde FPS sınırı olmuyor %100 çalışıyor PC.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki ilk baştaki uygulamayı indirin ardından test duration saniyesini 60'a çıkarın ve avrupa sunucularını seçip testi başlatın tamamen güveni bir uygulama ardından yayını ekran kartınızdan verin ve bu uygulamanın sonuçlarını buraya gönderin.

hocam merhaba, arkadaşın dediği gibi sunucuyu ayarladım. ekran kartına da aldım. şuan 3000 bit/720p 60fps/ekran kartından yayın veriyorum. Ancak ufak ufak droplar oluyor. Çok ufak. Sebebini çözemiyorum, herşey olması gerektiği gibi.

Hangi oyunun yayınını yapıyorsunuz? Yayını işlemciden veriyorsunuz ve oynadığınız oyun işlemci ağırlıklıysa drop olabilir. Eğer öyleyse yayını ekran kartına vererek olayı basitçe çözebilirsiniz.

Sisteminiz 1080p 60 FPS yayın yapmaya gayet yeterli fakat internet hızınız, 720p 60 FPS için uygun.

Bir de son olarak şunu da söyleyim. Oynadığınız oyunlara FPS sınırı koyun. Monitörünüz 144 Hz ise 144'e sabitleyin mesela. Örneğin oynadığınız oyunda 1000 FPS alıyor olabilirsiniz ve bu sistemi sonuna kadar zorlayıp drop sokuyordur. Çoğu bağımsız oyunun menüsünde FPS sınırı olmuyor %100 çalışıyor PC.
İki oyunda yayın açma hedefim vardı. Önceden GTA 5 yayınları da yapıyordum. Şuan Valo ve DayZ. Ayarları güncelleyip Valorant'ı denemeye başladım. Akıcılık fena değil, lag yok gibi ama çok nadir droplar geliyor ufak ufak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı