Çözüldü Occamy.c virüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melantis

Kilopat
Daha fazla  
En son oyun indirmiştim ve şu an PC açıldığında otomatik olarak önce CMD açılıp 1 sn sonra kapanıp ardından Chrome'u açıyor ve direkt bir siteyi açıyor. Reklam gibi bir şey onun çözümünü hala bulamadım. Bir sürü şey denedim ama olmadı ardından virüs taraması yaptığımda böyle bir uyarıyla karşılaştım. 2 tane virüs bulmuş ama tamamlanmadı diyor. İkisi de aynı win32/Occamy.C diye bir şey iki sorun için de yardım ederseniz çok sevinirim. Çok can sıkmaya başladı cidden.

Sorun.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ile tam tarama yapın eğer zararlı yazılım çıkarsa, onların hepsini temizleyin.

Daha sonra Kaspersky kurun ve tam tarama yapın, orada da zararlı bir şey çıkarsa temizleyin. Antivirüs programını silmeyin, bilgisayarınızda kalsın.

"E" genelde CD/DVD sürücü harfi olur DVD taktıysanız silememesi gayet normal. CMD'nin veya Chrome'un onla alakası olduğunu sanmıyorum. Farklı bir zararlı bulaşmış olabilir. Kaspersky veya MBAM ile sistemi taratıp temizleyin.

Malwarebytes ile tam tarama yapın eğer zararlı yazılım çıkarsa, onların hepsini temizleyin.

Daha sonra Kaspersky kurun ve tam tarama yapın, orada da zararlı bir şey çıkarsa temizleyin. Antivirüs programını silmeyin, bilgisayarınızda kalsın.

Kaspersky ile Malwarebytes PC'de mi dursun?
Önce adwcleaner ile tam bir tarama yapıp, bulunan adware yazılımlarını bir temizle. Sonrasında da Malwarebytes taraması yapıp aynı şekilde bulunan zararlı yazılımları temizle, bir daha da korsan oyun sevdasına düşme :)
Dediğin adwcleaner ı denemiştim buluyor sildi gösteriyordu ama değişen bir şey olmamıştı.

Kaspersky'ı yüklerken böyle bir şey çıktı ne yapmam lazım comodoyu tikleyip Malwarebytes kalsın mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    639,6 KB · Görüntüleme: 133
Son düzenleyen: Moderatör:
MalwareBytes’ı kaldırmana gerek yok. Arada sırada scanleyebilirsin sistemi. Bu arada MalwareBytes’ın eski sürümü yüklü, onu güncelle. Sadece Real time protection özelliği varsa onları kapat. Comodo’yu da kaldırmana gerek yok. Çünkü Kaspersky’ın Free sürümünü kullanıyorsun. Comodo firewall + Kaspersky security cloud kullanmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı