Çözüldü OCCT CPU ve PSU testinde sistem kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

haymatlos1

Decapat
RAM
XPG 32 GB 6000 MHz
Ekran kartı
Amd Rx6800
Anakart
Asus Rog X670E-A
İşlemci
Ryzen 7 7600
Selamlar, birkaç gündür garip bir şekilde bilgisayar arada kendi kendine kapanıyordu, bugün kapandıktan sonra hardware test diye bir şey önüme geldi yaptım fakat bir sorunla karşılaşmadım. OCCT ile PSU ve CPU test yaparken kapandı programdan crash logunu da alamıyorum, test sonrası yükte değilken bile kapanıyor.

PSU: Thermaltake Toughpower GF1 80+ Gold 750W 140mm FULL MODÜLER
CPU: Ryzen 5 7600 AM5
Anakart: ASUS ROG X670E-A

Çözüm
Hocam şu şekilde çözdüm sanırım. Sorun PSU değilmiş CPU + RAM kombinasyonundan sonra hatalar aldım, BIOS güncelledim. EXPO açık ve kapalı olarak iki şekilde test yaptım, kapalı iken bir problem ile karşılaşmadım 1 saate yakın sistem tutarlığı testi yaptım. Teşekkür ederim.
Farklı bir prizde test yapıp önce elektrikle ilgili bir problem olup olmadığını eleyelim.

OCCT üzerinde test yaparken Hwinfo veya Hwmonitor ile sıcaklıkları takip edelim, OCCT'nin testlerini ayrı ayrı uygulamayı denerseniz hangi parçada bir problem var net şekilde tespit edebiliriz. CPU, GPU ve PSU testlerini ayrı ayrı uygulayalım. Ayrıca Olay Görüntüleyici'sinde bir hata var mı yok mu onu da kontrol eder misiniz?

Hocam şu şekilde çözdüm sanırım. Sorun PSU değilmiş CPU + RAM kombinasyonundan sonra hatalar aldım, BIOS güncelledim. EXPO açık ve kapalı olarak iki şekilde test yaptım, kapalı iken bir problem ile karşılaşmadım 1 saate yakın sistem tutarlığı testi yaptım. Teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı