OCCT ile işlemci testi nasıl yapılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ekran kartımı test etmek için OCCT indirdim ve hazır indirmişken işlemciyi de deneyeyim diyorum. Şimdi işlemci için iki seçenek var. Biri Intel'in testi diğeri ise OCCT'nin kendi testi galiba.
OCCT'nin kendi testinde Intel'in testi daha zorlayıcıdır fakat uyumsuzlukları bulmakta bu daha etkilidir diyordu. Hangisini yapmalıyım?
Sistem;
  • AMD Ryzen 5 2600X
  • ASUS TUF B450 PLUS GAMING
  • ASUS ROG STRIX 1660 Ti
Ve dahası işte :) Ayrıca sizce OCCT zorlayıcı bir test mi? Yani yeterlilik düzeyi nasıldır? Bu arada ASUS ROG STRIX 1660 Ti almak isteyenler için fikir olsun diye yazayım, 21 dakikalık testte en fazla 55° oldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT, benim de her bilgisayarda kullandığım, zorlamak için uygun bir program. İşlemci testi için OCCT kısmına tıklayıp, ayarlarınızı yapıp test edebilirsiniz.
Ayarlarım nasıl olmalı? Fotoğrafla belirtebilir misiniz lütfen? Ve işlemci için hangi testi seçmeliyim?

Ayarlarım nasıl olmalı? Fotoğrafla belirtebilir misiniz lütfen? Ve işlemci için hangi testi seçmeliyim?
techn1.PNG

NOT: Thread Count yerine işlemciniz kaç Thread ise onu yazınız. Eğer süreli bir test yapmak istiyorsanız Infinite yerine Timed'a tıklayın ve kaç dakika olacağını yazıp testi başlatın.

Eki Görüntüle 464058
NOT: Thread Count yerine işlemciniz kaç Thread ise onu yazınız. Eğer süreli bir test yapmak istiyorsanız Infinite yerine Timed'a tıklayın ve kaç dakika olacağını yazıp testi başlatın.
İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim. Son bir sorum olucaktı zahmet olmazsa.
Peki ekran kartı yani 3D kısmında sayıyla duran bir şey var önerilen değer 3 diyor o ayarı nasıl yapıyoruz? 3 de bırakmamız yeterli midir? Telefondan yazdığım için fotoğrafını alamıyorum işinizi zorlaştırıyorum kusura bakmayın. Bulursam ekleyeyim.

Laptopumda çok sık karşılaşmasamda aniden kitlenme durumu oluyor. Bu kitlenmenin kaynağını anlamam açısından bir kaç program buldum. (octt, burningtestpro) fakat nasıl yapılacağına dair ayrıntılı bir türkçe kaynak bulamadım. şuan octt ile deneme yapmak istiyorum fakat elim test yapmaya gitmeye korkuyo. teste baslamadan once belli bi ayarmı yapmam gerekiyor? diyelimki işlemciyi test ederken laptopum kitlenirse bu işlemciden kaynaklı bir sorun oldugu anlamına mı gelir? yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler..

Dosya Ekleri

• OCCT-Screenshot-20201229-224538.png
    OCCT-Screenshot-20201229-224538.png
    145,3 KB · Görüntüleme: 814
Laptopumda çok sık karşılaşmasamda aniden kitlenme durumu oluyor. Bu kitlenmenin kaynağını anlamam açısından bir kaç program buldum. (octt, burningtestpro) fakat nasıl yapılacağına dair ayrıntılı bir türkçe kaynak bulamadım. şuan octt ile deneme yapmak istiyorum fakat elim test yapmaya gitmeye korkuyo. teste baslamadan once belli bi ayarmı yapmam gerekiyor? diyelimki işlemciyi test ederken laptopum kitlenirse bu işlemciden kaynaklı bir sorun oldugu anlamına mı gelir? yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler..
Yeni konu açın.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama 2. el işlemci aldım. Değerleri nasıl yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• OCCT-Screenshot-20211122-202825.png
    OCCT-Screenshot-20211122-202825.png
    114,3 KB · Görüntüleme: 466

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı