OCCT VRAM testi yaparken "whea error detected" hatası

midore

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı VRAM test ederken 5. dakikada whea error detected uyarısını aldım. Bu ne anlama geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Occt ile tüm sistemi deniyordum 10 dakikalık vram ayarladım %80 ile 5. Dakikada bu uyarıyı verdi. Stabilite olarak düşük derken ne demek istediniz?
VRAM frekansını MSI Afterburner ile biraz düşürüp test eder misin tekrar?

Hocam onu nasıl yapacağım bilmiyorum ama bu sorunu herkes işlemci test ederken almış ben neden VRAM'de aldım o kısmı anlayamadım kesin bir sorun mu var yani?
Kesin bir sorun var mı bilmiyorum. Donanımsal bir problem olduğunda bu hatayı veriyor genelde. Daha önce sistemi kullanırken herhangi bir hata aldın mı? Günlük kullanımda, oyunlarda vs. problem oluyor mu? Sistem bileşenlerin neler? Özellikle ekran kartının ve güç kaynağının modelleri ne?

MSI Afterburner yazılımını indirip kur. Daha sonra programı çalıştırıp "memory clock" değerini -250 olarak ayarla, alttaki tike basıp uygula ve tekrar 15-20 dakika test et bakalım hata verecek mi?

Kesin bir sorun var mı bilmiyorum. Donanımsal bir problem olduğunda bu hatayı veriyor genelde. Daha önce sistemi kullanırken herhangi bir hata aldın mı? Günlük kullanımda, oyunlarda vs. problem oluyor mu? Sistem bileşenlerin neler? Özellikle ekran kartının ve güç kaynağının modelleri ne?

MSI Afterburner yazılımını indirip kur. Daha sonra programı çalıştırıp "memory clock" değerini -250 olarak ayarla, alttaki tike basıp uygula ve tekrar 15-20 dakika test et bakalım hata verecek mi?
Hocam oyun oynarken falan ekran gidiyor kendini resetliyor pc bununla ilgili konu açtım hatta dün sanırım. Yani sistemde bir sorun var ama çözemedim. Ekran kartından mı psudan mı resetliyor sistem kendini onu bulmaya çalışıyorum. Sistem özellikleri rtx 3060
İntel 12400f
Anakart b660mk
Psu 550w fsp bronz 80
Çoğu kişi psu kaynaklı olabilir diyor ya arızalı ya da yetersiz olabileceğini söylüyor bilemedim.

@midore MSI Afterburner'da güç limiti de ayarlayabiliyorsun. Önce dediğim şekilde "memory clock" kısıp dene, daha sonra reset tuşuyla ayarları sıfırlayıp "power limit" değerini %75'e veya %50'ye ayarlayıp uygula tuşuna basıp oyunlarda test et makineni.

@midore MSI Afterburner'da güç limiti de ayarlayabiliyorsun. Önce dediğim şekilde "memory clock" kısıp dene, daha sonra reset tuşuyla ayarları sıfırlayıp "power limit" değerini %75'e veya %50'ye ayarlayıp uygula tuşuna basıp oyunlarda test et makineni.
Bunun sonucunda neyi öğrenmiş olacağım kapanmazsa ekran kartıyla alakalı olmadığını mı?

Bunun sonucunda neyi öğrenmiş olacağım kapanmazsa ekran kartıyla alakalı olmadığını mı?
"Memory clock" demek VRAM frekansı demek, onu kısıp OCCT testini tekrarla. Hata çözülürse problem VRAM'den kaynaklı demek. Çözülmezse dediğim "power limit" yöntemini dene, %50'ye çek. Bunu yaptığında problem çözülürse sorun PSU'da olabilir demek. Bir kaç test daha yapıp kesinleştiririz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı