Octavia vs T-Roc

Tonalenin en fulünü biliyor musunuz hocam?

Hocam bizim ülkede vag grubu ekosistemi var bizde o sisteme mecbur ayak uyduruyoruz. Vag grubu araçlarının diğer geuplara göre çok daha keskin şekilde prim yaptığı bir gerçek. Bizde para bağladığımız için satarkende zararımız olsun istemeyiz. Ayrcıa Octavia'nın alternatör motoru arızasını duymuşttmda pek sık olduğunu sanmıyorum.

Mecburen ayak uydurmak zorunda degilsin. Boyle sanildigi icin 10 yasindaki Golf'lere 1.5 milyon istiyorlar iste. Turkiye'de araba satamama gibi bir durum yok. VAG grubundan araci 1 haftada satiyorsan diger araci da 2 haftada veya 20 gunde satarsin. Sen bu tarz araclari zaten piyasasi VAG grubu kadar olmadigi icin o fiyatlara alabiliyorsun yoksa Civic'in Accord'dan daha pahali olmasi sana mantikli geliyor mu? Alirken daha ucuza aldigin araci satarken de 3-5 kurus daha ucuza satarsan o problemi aradan cikarirsin. Kia Xceed'in sifirini bile alabilirsin bu fiyatlara. Kenarda kosede kalmis nadide bir arac degil C SUV'lar arasinda gayet populer bir arac Xceed. Kullanirken de daha kaliteli ve pek cok acidan daha iyi bir araca binmis olmani da goz ardi etmemeni oneririm.

2023 Octavia kullanıcısıyım. Kesinlikle 1.5 olduğu için gözünüz kapalı Octavia almalısınız. 48V alternatör ve vites kolu arızaları 2023 üstü araçlarda yaşanması çok zorlaştı. Uzun süredir hem 1.5 hem de 23-24 araçlarında arıza görmedim. Çok keyifli bir araç olur sizin için

Bu fiyatlara bu araclar aman diyeyim. Octavia en cok ariza veren VAG grubu araci. İngiltere'de yilin en cok ariza veren otomobili secildi. Alternetor hatasina, yazilim sorunlarina vs. girmiyorum bile asla uzerine DQ200 ile geliyor 2 milyonun arabasi degil. Bu fiyatin araci SUV istiyorsan Kia Xceed, Alfa Romeo Tonale, sedan istiyorsaniz Honda Accord.

İlgili makaleyi veya dokümanı paylaşır mısınız? Octavia kullanmadığınız veya Golf kaynaklı alternatör sorunlarına kulaktan dolma bilgilerle yaklaştığınız çok belli :) Yaklaşık 3 yıldır Octavia grubundayım, kendim de aile aracı olarak kullanıyorum. 1.0 2021 100 bin km bir araç olsaydı dedikleriniz doğru olurdu. Fakat arkadaşın attığı ilandaki gibi bir araç alınırsa ne alternatör ne vites kolu arızası yaşanır.
İnsanların alternatör arızası almasının da başlıca sebebi kullanmayı bilmemesi, alternatörü doğru düzgün besleyememesi. Bunu iyi yapan kişi 200 bin km de bile hata almadan sürebiliyor. Şu an Octavia özellikle 1.5 Premium açık ara en iyi C sedan araç. Hatta bu araba tanıtılırken C değil C+,D sedana göz kırpan bir araç diyerek tanıtılmıştı.
DQ200 demişsiniz de lütfen yapmayın şu algıyı bırakın artık. Bu araçlar 2 yaşında 3 yaşında araçlar. Bu yaşta hangi DSG şanzıman indirilmiş, revize görmüş problem yaratmış :D
Bir kenarda 1.5 Octavia varken alınmaz deyip Accord tavsiye etmeniz çok yaratıcı olmuş 😂

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı