Oculust Quest 2 alınır mı?

CagriTR4

Hectopat
Daha fazla  
Selam, önümüzdeki haftalar ilk defa VR alacağım pek fazla bununla ilgili bilgim yok. Model olarak Oculust Quest 2 modelini düşündüm. Bilgisayarda simülasyon oyunları ile daha çok oynuyorum. Bilgisayar için alacağım.

Merak ettiğim birkaç şey var:
64, 128, 256 GB farklı modelleri var bunlar neyi ifade ediyor? Tam bilmediğimden 256 alacaktım fakat sizlere sormak istedim.
Ek olarak şarj durumu vs. nasıl oluyor? Simülasyon oyunları oynuyorum yaklaşık 2-3 saat boyunca içinde oluyorum.
Hand tracking olayı varmış bununla ilgili sorun yaşamam değil mi? DCS veya MSFS gibi simülasyonlar için alacağım.
Kablolu vs. kullansam sorun çıkar mı?
Sistemim için kısa bilgi vereyim: i7 7700K, GTX 1060 6 GB, 16 GB RAM.
Ek olarak anakartın arkasında VR ready adlı bir USB girişi var, sanırım VR oraya bağlayacağım.

Son olarak VR almadan önce ve aldıktan sonra bilmem gerekenleri yazarsanız çok kutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta düzeltmek istiyorum, Oculus Quest 2. :)

256GB modeli eğer 10 tane oyunu Oculus Store'dan 2-3k para döküp almak istiyorsanız tercih edilebilir ki aşırı saçma. Onun yerine data kablosu ile Steam kütüphanenize çok daha uygun fiyata ekleyip oynamak daha mantıklı. Hand Tracking özelliği sadece gözlük içi uygulamalarda geçerli, yani bilgisayara bağlayınca gözlüğün kendi desteklediği el takip özelliği çalışmıyor. Kablolu kullanımda bir sorun yaşamazsınız. Şarj durumu kablo ile bağlıyken 4-5 saat gidiyor.

Tekrar bir sorunuz olursa sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden hayırlı olsun.

En başta düzeltmek istiyorum, Oculus Quest 2. :)

256 GB modeli eğer 10 tane oyunu Oculus Store'dan 2-3K para döküp almak istiyorsanız tercih edilebilir ki aşırı saçma. Onun yerine data kablosu ile Steam kütüphanenize çok daha uygun fiyata ekleyip oynamak daha mantıklı. Hand tracking özelliği sadece gözlük içi uygulamalarda geçerli, yani bilgisayara bağlayınca gözlüğün kendi desteklediği el takip özelliği çalışmıyor. Kablolu kullanımda bir sorun yaşamazsınız. Şarj durumu kablo ile bağlıyken 4-5 saat gidiyor.

Tekrar bir sorunuz olursa sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden hayırlı olsun.

Oculus Store üzerinden bir şey alacağımız sanmıyorum fiyatları belli 😁 Steam üzerinden oynamayı planlıyorum. Bilgisayar üzerinden oynamak için hangi modeli alayım. Hand tracking için bilgisayar bağlayınca çalışmıyor demişsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda nasıl oluyor tam bunun için alıyorum VR 😁

Ek olarak steam dışı herhangi bir oyunda VR desteği olmasına rağmen kullanamıyor muyum? VR aldıktan sonra almam gereken ayrı bir herhangi parça varmı bilgisayar için

Son düzenleme:
Ek olarak Steam dışı herhangi bir oyunda VR desteği olmasına rağmen kullanamıyor muyum? VR aldıktan sonra almam gereken ayrı bir herhangi parça var mı bilgisayar için?
Bilgisayarınıza uygun data kablosu yeterli. Orijinal link kablosu pahalı biraz, hem her kasaya girişi olmuyor genelde.

Hand tracking için bilgisayar bağlayınca çalışmıyor demişsiniz.
Yanlışımı düzeltmek istiyorum. Virtual Desktop uygulamasını hem Oculus Store, hem de Steam'den alırsanız kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Virtual Desktop sadece el takibi için değil, Oculus Link'e göre de daha iyi bir kablosuz bağlantı ile oyunları oynamanızı sağlıyor. Oculus Link'te kasma sorunları falan olabiliyor.

Oculus Store üzerinden bir şey alacağımız sanmıyorum fiyatları belli 😁 Steam üzerinden oynamayı planlıyorum. Bilgisayar üzerinden oynamak için hangi modeli alayım?
Oculus Quest 2 128GB her türlü bütçeniz yetiyorsa orta bir seçim. Ancak hep bilgisayara bağlayıp 1-2 tane oyunu bilgisayar olmadığı zaman oynamak benim için yeterli derseniz 64'ü alıp 1-2 oyun alabilirsiniz ancak bütçeden yana sorun yoksa 128 daha iyi bir seçim.

Bilgisayarınıza uygun data kablosu yeterli. Orijinal link kablosu pahalı biraz, hem her kasaya girişi olmuyor genelde.

Yanlışımı düzeltmek istiyorum. Virtual desktop uygulamasını hem Oculus Store, hem de Steam'den alırsanız kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Virtual desktop sadece el takibi için değil, Oculus Link'e göre de daha iyi bir kablosuz bağlantı ile oyunları oynamanızı sağlıyor. Oculus Link'te kasma sorunları falan olabiliyor.

Oculus Quest 2 128 GB her türlü bütçeniz yetiyorsa orta bir seçim. Ancak hep bilgisayara bağlayıp 1-2 tane oyunu bilgisayar olmadığı zaman oynamak benim için yeterli derseniz 64'ü alıp 1-2 oyun alabilirsiniz ancak bütçeden yana sorun yoksa 128 daha iyi bir seçim.

Bilgisayarımın arkasında böyle bir giriş var.

1659455130744.png

Bu sanırım bu giriş kablo için uygun olur. MSI Z270 kullanıyorum Anakart olarak VR boost girişi olarakta geçiyormuş. (Çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın ilk defa alıyorum sağlam almak istiyorum.) E olarak şunu da sormak istiyorum orijinal kablosu biraz pahalı demişsiniz. Orijinali yerine muadil olarak hangi markadan alabilirim. Kablosuz içinde kullanılabilir demişsiniz internetim 80 Mbps yeterlidir diye düşünüyorum. Az başka forumlarda okuduğumda 50 yeterli yazdığını söylüyorlar. Sanırım bundan ötürü kablo almaya gerek yok.

Fakat şu an tam alamadığım bir cevap var Steam dışı VR destekli oyun oynayabiliyor muyum? Şu anda oynadığım dcs oyunu Steam dışı fakat VR desteği var.

Bu sanırım bu giriş kablo için uygun olur.
Oculus Link kablosunun girişi Type-C, o yüzden 2 USB girişi varsa sizde orijinal kablosu çalışmayabilir.
Fakat şu an tam alamadığım bir cevap var Steam dışı VR destekli oyun oynayabiliyor muyum?
Bilgisayara Oculus uygulamasını yükleyip kurulumu yaptıktan sonra "Bilinmeyen Kaynaklar" gibi bir seçenek var ayarlarda, o kısımdan tiki açarsanız oynayabilirsiniz.
Orijinali yerine muadil olarak hangi markadan alabilirim?
Ben 40₺'ya markasız bir data kablosu kullanıyorum. 600 lira civarına Oculus Link kablosu almıştım ancak kasamda uyumlu giriş olmadığını fark ettim sonradan.

Oculus Link kablosunun girişi Type-C, o yüzden 2 USB girişi varsa sizde orijinal kablosu çalışmayabilir.

Bilgisayara Oculus uygulamasını yükleyip kurulumu yaptıktan sonra "Bilinmeyen Kaynaklar" gibi bir seçenek var ayarlarda, o kısımdan tiki açarsanız oynayabilirsiniz.

Ben 40₺'ya markasız bir data kablosu kullanıyorum. 600 lira civarına Oculus Link kablosu almıştım ancak kasamda uyumlu giriş olmadığını fark ettim sonradan.
Tamamdır her şey için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı