Odaya uzak olan modem için ne yapılabilir?

adev

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yakında yeni bir sistem toplayacağım. Ancak şöyle bir sıkıntı var, bizim internetimizin Wi-Fi'ı biraz güçsüz. Bundan dolayı ethernet ile bağlamayı düşünüyorum. Ancak sıkıntı yeni başlıyor. Çünkü modem salonda ve benim odam salona çok uzak. Arada koridor var ve bir de salonun sonunda modem. Modemin kablosu çok kısa olduğu için hareket ettiremiyoruz. WiFi çekici yerine kullanabileceğim bir alet var mıdır? Bir arkadaşımda görmüştüm modemin ethernet portundan bağlayarak 2. bir modem gibi bir şey yapmıştı. Bu nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Çözüm
Onun yerine 20 metrelik bir ethernet kablosu alarakta bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Metresi 1 TL'ye geliyor.
Access point kurulumundan bahsediyorsunuz. Bağlantı gücünüzü artırır ancak bununla beraber ping değeriniz de artabilir. Eğer imkanınız varsa modemin üzerindeki elektrik kanalından kendi odanıza kadar bir ethernet kablosu çektirebilirsiniz. Maliyeti bir access point kadar olur (200 TL civarı) ancak internet hız ve kaliteniz ciddi şekilde artar.

İlk olarak kablo çekmenizi tavsiye ediyorum.

İkinci olarak şu cihazı kullanabilirsiniz. Ethernet kablosunu evde dolaştırmadan, varsayılan elektrik tesisatı üzerinden interneti gönderiyor.

Yüzyılın icadı. Yapay zeka bu teknolojinin yanında çöp(!)

Link'teki ürünü inceleyebilirsin. Gayet başarılı bir ürün

BU
İlk olarak kablo çekmenizi tavsiye ediyorum.

İkinci olarak şu cihazı kullanabilirsiniz. Ethernet kablosunu evde dolaştırmadan, varsayılan elektrik tesisatı üzerinden interneti gönderiyor.

Yüzyılın icadı. Yapay zeka bu teknolojinin yanında çöp(!)
Hocam bence bu şekilde ping artabilir.
Onun yerine 20 metrelik bir ethernet kablosu alarakta bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Metresi 1 TL'ye geliyor.
Hocam bunu yapıyorum :D Teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı