ODTÜ bilgisayar mühendisliği sıralaması burs ücreti

Avutulacak bir durum yok yorumunu gordum yazdim kaldiki 24K girdim.

Güzel girmişsin. Sadece Kıbrıs mezunlarının diplomalarında Ankara ODTÜ yazmıyor Kıbrıs yerleşkesi yazıyor dedim zaten.
ODTÜ kuzey Kıbrıs kampüsü mezunlarına, ODTÜ rektörü'nün imzası ile "Türkiye cumhuriyeti orta doğu teknik üniversitesi" ibaresini taşıyan, lisans programının altında ODTÜ kuzey Kıbrıs kampüsü ifadesi yer alan ODTÜ diploması verilmektedir.
 
Diplomada Türkiye cumhuriyeti orta doğu teknik üniversitesi kuzey Kıbrıs kampusu imzasaı var yani Ankara mezunu ile aynı diploma almıyorlar. Sınavları aynı diye biliyorum ama diplomaları farklı.
Aynı diploma alınmıyor diyen arkadaş sana merhaba, Ben ODTÜ KKK Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Söylediklerini nereden öğrendin bilmiyorum ama baştan aşağı yanlış dostum. Buraya geldiğin andan itibaren Ankara'daki dostlarınla aynı eğitimi alıyorsun. Müfredatın, verilen kitaplar, verilen çevrimiçi kaynaklar ve imkanlar, sınav takvimin, sınav soruların tepeden tırnağa aynı. Ders programın da aynı şekilde aynı. Öğretmenler Ankara Kampüsü'nden buraya uçakla gidip geliyor. Kısacası her imkanın aynı. Bundan dolayı mezuniyetinde aldığın diplomayı aynı kişi imzalıyor. Hatta diplomanı Devrim Stadı'nda diğer Ankara ODTÜ mezunlarıyla beraber alıyorsun. Diplomada Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi yazması sadece okuduğun yeri ifade ediyor. Ankara ODTÜ ile Kıbrıs Kampüsü arasındaki tek fark ücretlendirmedir. Her öğrencinin Kıbrıs'a gitme imkanı olmuyor. Maddi, sosyal-kültürel gibi farklılıklar engel oluşturabiliyor. Bundan dolayı tercih edilme oranı az oluyor. Bu sebepten puanlar düşük oluyor. Fakat ücretlendirme dışında hiçbir fark yok. Biraz merak edip bakarsan, ODTÜ KKK mezunlarının nerelerde çalıştığına dair Mezun Bilgi Sistemi bulunuyor. BMW, Aselsan, Havelsan, Audi, Coca Cola gibi firmalarda çalışan mezunlarımız bulunuyor.
 
Aynı diploma alınmıyor diyen arkadaş sana merhaba, ben ODTÜ kkk elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Söylediklerini nereden öğrendin bilmiyorum ama baştan aşağı yanlış dostum. Buraya geldiğin andan itibaren Ankara'daki dostlarınla aynı eğitimi alıyorsun. Müfredatın, verilen kitaplar, verilen çevrimiçi kaynaklar ve imkanlar, sınav takvimin, sınav soruların tepeden tırnağa aynı. Ders programın da aynı şekilde aynı. Öğretmenler Ankara kampüsü'nden buraya uçakla gidip geliyor. Kısacası her imkanın aynı. Bundan dolayı mezuniyetinde aldığın diplomayı aynı kişi imzalıyor. Hatta diplomanı devrim stadı'nda diğer Ankara ODTÜ mezunlarıyla beraber alıyorsun. Diplomada kuzey Kıbrıs yerleşkesi yazması sadece okuduğun yeri ifade ediyor. Ankara ODTÜ ile Kıbrıs kampüsü arasındaki tek fark ücretlendirmedir. Her öğrencinin Kıbrıs'a gitme imkanı olmuyor. Maddi, sosyal-kültürel gibi farklılıklar engel oluşturabiliyor. Bundan dolayı tercih edilme oranı az oluyor. Bu sebepten puanlar düşük oluyor. Fakat ücretlendirme dışında hiçbir fark yok. Biraz merak edip bakarsan, ODTÜ kkk mezunlarının nerelerde çalıştığına dair mezun bilgi sistemi bulunuyor. BMW, ASELSAN, havelsan, Audi, Coca-Cola gibi firmalarda çalışan mezunlarımız bulunuyor.

Yazdığımı okudun mu? Ne yazmışım kuzey Kıbrıs yerleşkesi yazıyor demişim değil mi? Sonra ne yazmışım sınavları aynı diye değil mi? Merak ettim Ankara kampüsü elektrik elektroniği kaçla kapatıyor, Kıbrıs yerleşkesi kaç ile kapatıyor acaba? Okuduğunu anlamaya bakarsak arada büyük bir fark var gibi. :)
 
Yazdığımı okudun mu? Ne yazmışım kuzey Kıbrıs yerleşkesi yazıyor demişim değil mi? Sonra ne yazmışım sınavları aynı diye değil mi? Merak ettim Ankara kampüsü elektrik elektroniği kaçla kapatıyor, Kıbrıs yerleşkesi kaç ile kapatıyor acaba? Okuduğunu anlamaya bakarsak arada büyük bir fark var gibi. :)
Dereceye giren adam neden oraya gitmiyor o zaman boşa mı gibisinden açıklama yaptığından dolayı gerekli açıklamaları yapmak istedim. Önceki sayfalarda verdiğin provokatif cevaplardan ötürü arkadaşlara gerçekten okuyan birisinin ağzıyla konuşmak istedim. Seninle bir derdim olduğundan değil. Amacım dereceye giren öğrenciyle, buraya gelen öğrencinin arasında mezuniyet sonrası akademik farklılık olmadığını anlatmak. Üniversite hakkında bir fikir sahibi olmadan üniversite fanatikliği yapmayı güzel ülkemiz çok seviyor biliyorsun sen de bunu. Okuduğumu yeterince anlayamasaydım şu an olduğum konumda olamazdım zaten. 😉
 

Yeni konular

Geri
Yukarı