ODTÜ'dekilerin kafası mı iyi?

Doğru olduğunuz yerler var. Bence de ülkemizde bazi haklari insanlar kullanmayi bilmiyor. Kamunun yaptirim gucu kullanilmasi gerekildigi kadar kullanılmıyor. Fakat işin özünde buranin bir üniversite olduğunu unutmamak lazım. Örneğin tuvaletlerin cinsiyetsizlestirilmesi nasıl bir boş kafa anlamakta zorlanıyorum. Bazı protestoları oldukça gerekli ve bende gördüğüm zaman mutlu oluyorum sonunda birileri seslendiriyor diye. Ama cidden eğitim kurumundan çok bir nevi tabiri yerindeyse "orgut" havası var. Ben bunun yanlış olduğunu ve özgür bir kafa yetistirmenin boyle olmayacagini düşünüyorum. Tabii ki fikirler kisiden kişiye değişir.
Burada yavaş yavaş "çağa göre değişimler" olsa da bence de bazı protestolar evet tam olarak amacına hizmet etmiyor. Yalnız tuvaletlerin cinsiyetsizleştirilmesi bizim ülkemizde ayıp, bizim insanımızın düşündüğü malum şeyler gibi şeyler oradaki insanların belki aklında bile geçmiyor. Tabi o fikri kim ne için savunur orasını hiçbir zaman bilemeyiz. Dediğiniz son cümleler için, çok fazla özgürlük de bir süre sonra kuralsızlığa gider. Toplu bir ortamda yaşanıyor ise özgürlüğümüzün de bir limit vardır.

Bu seneden bir fotoğraf bırakayım <3
F1-cZrBXsBYbDjn.jpeg

Burada yavaş yavaş "çağa göre değişimler" olsa da bence de bazı protestolar evet tam olarak amacına hizmet etmiyor. Yalnız tuvaletlerin cinsiyetsizleştirilmesi bizim ülkemizde ayıp, bizim insanımızın düşündüğü malum şeyler gibi şeyler oradaki insanların belki aklında bile geçmiyor. Tabi o fikri kim ne için savunur orasını hiçbir zaman bilemeyiz. Dediğiniz son cümleler için, çok fazla özgürlük de bir süre sonra kuralsızlığa gider. Toplu bir ortamda yaşanıyor ise özgürlüğümüzün de bir limit vardır.
Bende tam olarak bundan bahsediyorum o limit asılmamali.

Doğru olduğunuz yerler var. Bence de ülkemizde bazi haklari insanlar kullanmayi bilmiyor.
Evet mesela protestoları garipsemeniz sizin anlamadığınızı gösteriyor.
Kamunun yaptirim gucu kullanilmasi gerekildigi kadar kullanılmıyor.
Nasıl bir kanunun ne yaptırımı?
Fakat işin özünde buranin bir üniversite olduğunu unutmamak lazım.
Evet bilgi alışverişi ve kişisel gelişimin en büyük safhası, bir insanın hayatı boyunca taşıyacağı bütün bilgileri edindiği kişisel ve çevresel gelişimini tamamladığı yer.
Ama cidden eğitim kurumundan çok bir nevi tabiri yerindeyse "orgut" havası var.
Ne örgütün ne olduğunu ne de özgürlüğün ne olduğunu anlamış bir kafada değilsiniz. Yemekhanede kötü yemek çıkıyor bize bakamıyorlar demek anlamlı bir davadır, aynı şekilde rektörümüzü beğenmiyoruz demek de ve ülke yönetimini de beğenmiyoruz da diyebilmeli insanlar yalan mı?
Örneğin tuvaletlerin cinsiyetsizlestirilmesi nasıl bir boş kafa anlamakta zorlanıyorum
Ne fark eder?

Bende tam olarak bundan bahsediyorum o limit asılmamali.
Fakat ben de şunu belirtmek isterim, insanlarımız bazı şeyleri onların düşünmediği biçimde yorumluyor. Sonuç olarak bunlar ülkenin eğitimli, zeki ve çalışkan insanları diyoruz ve bunu kabul ediyoruz. Yani buna itirazı olan yoktur diye düşünüyorum amma ve lakin, madem sen bu insanları kendinden daha ileride görüyor isen adamın bir sebebi var ki bunu düşünüyor ve protesto ediyor. İnsanımızın da bunu anlaması lazım. Benden artık bu kadar daha söyleyecek bir şey yok benim açımdan. İlk mesajımdan son mesajıma kadar her şey açık ve net. Sonuna kadar da #devrim . Her zaman da mantıklı bir karar ise sonuna kadar arkasındayım.

Tamam da hangi limit, bu ülkede hala şeriat istiyorum kafası ile dolaşan insanların olduğunun farkındasınızdır diye düşünüyorum.
Beyefendinin ne kadarı hoşuna gidecekse, kimsenin dili bağlanamaz bağlanmamalı.

Anayasa madde 34: Fikirlerin silahsız ve saldırısız, başka bir ifade ile barışçıl bir şekilde ortaya konulabilmesi için toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı güvence altına alınmıştır.

Beyefendinin ne kadarı hoşuna gidecekse, kimsenin dili bağlanamaz bağlanmamalı.

Anayasa madde 34: Fikirlerin silahsız ve saldırısız, başka bir ifade ile barışçıl bir şekilde ortaya konulabilmesi için toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı güvence altına alınmıştır.
Böyle konuşuyorsunuz fakat ben fikrimi belirtince kullandığınız dile bakın. Ben kimseye yaptırım uygulamiyor ya da hakaret etmiyorum. Sizce de konusmak hakkim değil mi?

Tamam da hangi limit, bu ülkede hala şeriat istiyorum kafası ile dolaşan insanların olduğunun farkındasınızdır diye düşünüyorum.
Haklisiniz seriat fikri saçmalık. Fakat bir amac uğruna protesto var protesto icin protesto var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı