Ödev kontrol otomasyon sisteminde veri tabanı nasıl yapılır?

niiko

Yoctopat
Daha fazla  
Biz 3 arkadaş proje ödevimiz için ödev kontrol otomasyon sitesi yapıyoruz, tasarım işini hallettik ama veri tabanı işinde tıkanıp kaldık. Siteyi HTML kodları üzerinden yazdık ve bu kodlara nasıl veritabanını bağlayacağımızı bilmiyoruz. Birimiz node.js ile hallediyor ama o da yarım yamalak gidiyor. Ben MySQL ile halletmeye çalışıyorum lakin XAMPP'a bağlamama rağmen yazdığım PHP kodlarıyla sağladığım veri girişleri kaydedilmiyor. Bu konuda bize yardımcı olabilecek biri var mı?

Kabaca önce ihtiyaçlar belirlenir, ihtiyaçların tabloları, ilişkileri kurgulanır ardından tema yani arayüz giydirilir ve backend yazılır. Basit bir web processi böyle yürürse daha sağlıklı problemsiz ilerler.
Bana göre sizin en temel ihtiyaçlarınız, öğrenciler, dersler, öğretmenler, ödevler ve ödev kontrolleri olan tablolar olmalı. Bu tablolar ihtiyaçlara göre birbiriyle ilişkilendirebilmelisiniz, bir login sistemi yapacaksanız ayrıca yetkiler, rollerde devreye girer.
Verinin tabloya yazılmamasının birçok nedeni olabilir o yüzden hata kontrolleri yaparak çözümlemeye çalışmanız gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı