Öğrenci olan biri bir ülkeye turist olarak nasıl gider?

Egid Dikmen

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
1.146
Çözümler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ağa/Paşa
Vize ve pasaportun nasıl işlediğini bilmiyorum ve öğrenciyim yazın Batı Avrupa ülkelerinden birine turistlik olarak gitme niyetim var duyduğuma göre bu işlemler 3-4 ay sürüyormuş yazın gideceksem şimdiden işlemler başlatmam gerekiyormuş. Ne yapmalı nereye başvurmalı ve bu işlemler için ne kadar bütçe ayırmalıyım?
 
Work and Travel ile gidebilirsiniz. Bürosuna başvurmanız gerek. 40-50K fiyat istiyorlar sanırım. Dil kursu için de gidiliyor. Turist vizesi kolay verilmiyor diye biliyorum.
 
Mesela bir tatil firmasına para verip tatile gidersen onlar ayarlıyor her şeyi. Kendin gitmek istersen, gideceğin ülkenin turist vizesine bakman lazım. Bazı ülkelerde direkt kapıda nerede kalacağını ve kaç gün kalacağını gösteren bir belge veriyorsun ülkeye giriyorsun, bazı ülkelerde ise turist vizesi gerekiyor. Gideceğin ülke ismi + hangi amaçla gideceğin + Google'da ara= Sonuç

Fransa Turist Vizesi
 
Arkadaşım Romanya'ya gönüllü çocuklara öğretmenlik yaparak gitti. Para almadı ama kalacak yer ve yemek verilmişti. Bu arada öğretmenlik dediğim de küçük çocuklarla oyun oynama, etkinlik yapma falan. Herkesin yapabileceği bir iş. Programın adını unuttum ama bulursam yazarım.
 
Acenteyle gidebilirsiniz sanırım. Diğer türlü %90 gidemezsiniz gibi. Çünkü kaçan çok kişi olduğu için turist vizesi bile vermiyorlar. Bu videoda güzel açıklanmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı