Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Lisedeyken felsefe hocasını dövmüştüm. Haklıydım çünkü. Gelip özür dilemişti. Açıkçası diğer dersler arasında gereksiz kalıyor.

Yine lisedeyken gene haylazlık yaptığım zamanlarda din dersinde (hoca biraz saf bir adamdı.) hocanın arkasından paçasına deodorantı boşaltıp sonrasında çakmakla ateşe vermiştim. Bir müddet yandığını anlamayıp anladığında koşarak lavaboya gitmişti. Güzel zamanlardı. :)

Kısaca diyeceğim şey bu iki dersin de gereksiz olması. İlgisi olan adam seçmeli ders olarak almalı.

O yüzden onlara göre sadece arap kültürünü aşıla* pardon öğretmek en mantıklısı sanırım...
Sadece "arap" kültürü aşılanmıyor din dersin de başka dinlerde öğretiliyor imam hatipte bile diğer dinlerden bahsediliyor. ve çoğunluğu müslüman olan bir ülkede hristiyanlıgı mı öğreteceksin?

Sadece bahsediliyor diğer dinlerden, tüm dinleri öğretmek mümkün değil keza bunu hafta da 2 derse sığdıramazsınız.

4 sene boyunca 300'e yakın ders saati kadar din dersi görüyoruz. %99 İslam görüyorsak %1 diğer dinler görülüyor. Türkiye Müslüman bir ülke değil. 3 büyük din anlatılmalı ve diğer inançlardan bahsedilmeli. Yüzeysel olarak anlatılırsa 300 ders saati fazlasıyla yeterli emin ol.

Ülkemizde din dersi sadece İslam'ı (çoğunlukla) ele aldığı için biraz garip oluyor, başka kültürleri, dinleri, yaşayışları öğrenmek daha da güzel olacaktır. Bunun yanında çoğunluğu İslam dinine mensup olan bir toplulukta da İslam dininin üzerinde daha uzun süre durulması daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Bence din dersi kaldırılmamalı, ama inanmayan herkes kolaylıkla muaf olabilmeli.
Felsefeyi de yedim, gerek yok tümden kaldırılsın dünyanın en saçma şeyi.

4 sene boyunca 300'e yakın ders saati kadar din dersi görüyoruz. %99 İslam görüyorsak %1 diğer dinler görülüyor. Türkiye Müslüman bir ülke değil. 3 büyük din anlatılmalı ve diğer inançlardan bahsedilmeli. Yüzeysel olarak anlatılırsa 300 ders saati fazlasıyla yeterli emin ol.
Yahudilik anlatılsa ne hocam? anneden geçiyor istesen de olamazsın. Hristiyanlıkta zaten bahsediliyor, islam tarihini de zaten ilgilendiriyor. diğer tüm inançlardan bahsetmekte 300 ders emin ol yetersiz çünkü bu dinlerin mezhepleri de var + olarak büyük spagetti canavarını derste görmek istemiyorum.

Yahudilik anlatılsa ne hocam? Anneden geçiyor istesen de olamazsın. Hristiyanlıkta zaten bahsediliyor, İslam tarihini de zaten ilgilendiriyor. Diğer tüm inançlardan bahsetmekte 300 ders emin ol yetersiz çünkü bu dinlerin mezhepleri de var + olarak büyük spagetti canavarını derste görmek istemiyorum.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görüyoruz? İslam bilgisi değil. Ayrıca bize Hristiyan'lık hakkında hiçbir şey anlatılmıyor. Gençlerin çoğu sadece peygamberinin Hz. İsa olduğunu biliyor. Yahudilik konusuna gelirsek madem bu ders kültür diye geçiyor o zaman o din de bir kültür? Diğer inançlar derken kastettiğim belli başlı düşünceler ateizm, teizm, deizm vb. emin olun yeni nesil gençlerin %20-%30'undan fazlası Müslüman değil.

10 11 12 de felsefe var zaten müfredatı da fena değil daha küçük yaşlarda anlatsan da anlamazlar boşa uğraş olur gereksiz bir entry maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı