Din dersinde sadece islam dini yok ki diğer dinler de öğretiliyor geçen sene 11 iken gösterdiler hepsini.
Kitapta öyleydi hoca sadece bize okuttu.Hocaların çoğu diğer dinleri kötülüyor size denk gelmiş.
Sen şimdi düşünebiliyor musun ? Yani bunu yazarken düşünme eylemini gerçekleştirdin yani hee tm hayırlısı o zaman ikna olanları görürüz birazdan , dislike butonu çalışırHerhangi bir inancın eğitim-öğretim kurumlarında öğrencilere verilmesinin pek mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor ve bilimlerin temelini atan felsefenin din dersiyle değiştirilip erken yaşlarda temel oluşturulması gerekliliğini savunuyorum; bir inanç kolaylıkla sonradan benimsenebilir fakat felsefe gibi bir düşünce biçimini sonradan kavramak çok daha zordur çünkü felsefenin temeli olan düşünmedeki (hayal gücü) azalma onu kavramayı zorlaştırmaktadır.
Hocam din dersi zoruna mı gidiyo?Herhangi bir inancın eğitim-öğretim kurumlarında öğrencilere verilmesinin pek mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor ve bilimlerin temelini atan felsefenin din dersiyle değiştirilip erken yaşlarda temel oluşturulması gerekliliğini savunuyorum; bir inanç kolaylıkla sonradan benimsenebilir fakat felsefe gibi bir düşünce biçimini sonradan kavramak çok daha zordur çünkü felsefenin temeli olan düşünmedeki (hayal gücü) azalma onu kavramayı zorlaştırmaktadır.
O zaman sorgulayan bir millet oluruz. Bence gerek yok iyi böyle.Önerim tüm eğitim-öğretim kurumu katmanları için geçerlidir.
Biliyorum mantığını anlatcaklar dini nasıl seçeceklerini vb. gibi şeyleri.Tüm dinleri anlatmaya zaman yok dünyada yüzlerce din/mezhep var.
Mesela bu hocam sorgulamak istiyor ama yapamıyor.Hocam din dersi zoruna mı gidiyo?
Bizde sadece islam ve yazılıda islam hakkında ezberlenmesi gereken şeyler var özgürlük nerde inanç özgürlügü?Din dersinde sadece islam dini yok ki diğer dinler de öğretiliyor geçen sene 11 iken gösterdiler hepsini.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.