Öğrenilmesi Kolay Yazılım Dilleri

Hyperion33

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Wirtschaftsinformatiker
Herkese merhaba. Program yapmak için hangi yazılım dili daha uygun? C# öğrenmeyi düşünüyorum. Daha önce GameMaker kullanarak basit oyunlar yapmıştım ama kendine ait bir dili var ve oyundan ziyade program geliştirmek istiyorum. Önerilerinize açığım.

Şahsen Python ile başlamanız öneririm. Ben direk C++ ile dalmıştım bu olaya :D Kendinizi zorlamak isterseniz C++ ile başlayın ama bence C# ve Python en iyi başlama seçenekleridir.

Ben de sizin gibi Game Maker'den başlayıp C# 'a geçmiştim. Bir süre takıldım ancak JavaScript, PHP gibi diller kendimi daha çok geliştirmeme yardımcı oldu. C# iyi bir seçenek gibi gözüküyor sizin için.

which-programming-language-should-i-learn-first-infographic.png

Java öneririm. Şuan Fortune 500'deki firmaların %90'ı Java kullanıyor. Yazımı Python kadar kolay değil ama kolaydır. Oyun yazmaktan, web programlamaya kadar bir çok işi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartı bile programlanıyor.

java-bits.jpg

Java öneririm. Şuan Fortune 500'deki firmaların %90'ı Java kullanıyor. Yazımı Python kadar kolay değil ama kolaydır. Oyun yazmaktan, web programlamaya kadar bir çok işi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartı bile programlanıyor.

java-bits.jpg
C# ile başlasam bir şey kaybeder miyim Java dilini sonra öğrensem?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı