Öğretmen olmak vs butik şarap evi açmak

Aklın varsa ticarete atıl hocam. Ben de şubat ayı mezun oldum 4 yıllık Turizm Rehberliği mesleğinden. Bizim de kendi iki tane dükkanımız var biri aralık ayında çıkıyor ben de oraya konsept kafe açmayı düşünüyorum. Öğretmenlik okusan bir de atanmasıyla uğraşacaksın. Kız arkadaşımın ablası dereceyle Türkçe öğretmenliği kazandı ve bitirdi. 5 yıl boyunca KPSS'ye girip atanamadı 2019 yılına kadar.

Bazı arkadaşlar neden haram falan demiş. Çünkü o şarapta alkol var. Kafayı ediyor yani. İçmese de sebebiyet veriyor. Hatta daha çok günah. Müslümansa bunu göz önüne almalı.
Değilse ne yapalım zorlayalım mı yani?
Bunu niye inanç meselesi haline getiriyorsunuz anlamıyorum ya. Yani adam Müslüman olsun veya olmasın, kime ne yani, kendince bir şeyler yapıyor, günahın ne olduğunu siz mi belirtiyorsunuz? Herkes kendi yaptığından sorumlu olacak bu hayatta. Sana göre yanlış olan başkasına doğru olur, kişiye bağlı.

Bunu niye inanç meselesi haline getiriyorsunuz anlamıyorum ya. Yani adam Müslüman olsun veya olmasın, kime ne yani, kendince bir şeyler yapıyor, günahın ne olduğunu siz mi belirtiyorsunuz? Herkes kendi yaptığından sorumlu olacak bu hayatta.
Naçizane tavsiye verdim arkadaşa kendimce. Benim dememle yapmalı veya yapmamalı demiyorum son karar kendisinde.

Bunu niye inanç meselesi haline getiriyorsunuz anlamıyorum ya. Yani adam Müslüman olsun veya olmasın, kime ne yani, kendince bir şeyler yapıyor, günahın ne olduğunu siz mi belirtiyorsunuz? Herkes kendi yaptığından sorumlu olacak bu hayatta.
Yazdığımı arka tarafınla mı okuyorsun? Yanlış anlaşılma var. Onu anlattım. Karıştığım yok. Göz önünde bulundurmalı. Zorlayalı mı yani diyerek bizi aştığını kendisini ilgilendirdiğini demiş oldum.

Bunu niye inanç meselesi haline getiriyorsunuz anlamıyorum ya. Yani adam Müslüman olsun veya olmasın, kime ne yani, kendince bir şeyler yapıyor, günahın ne olduğunu siz mi belirtiyorsunuz? Herkes kendi yaptığından sorumlu olacak bu hayatta. Sana göre yanlış olan başkasına doğru olur, kişiye bağlı.
Forumun yaş kitlesi düşük, senin-benim umursamadığım sevap-günah meselelerine dikkat ediyorlar. Tırt olay yani.

Adam hakkıyla parasını kazanacak işinde, emek verilen paranın helali haramı olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı