Öğretmen olup atanmak çok mu zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yattığı süreler? Eminim ki öğretmen kadar eve is getiren başka bir meslek yoktur. Eve git evde yarınki dersi nasıl işleyeceğini planla. Gerekirse ders için materyal hazırla

Sınav zamanı o kadar sınıf için soru hazırla, bin tane öğrencinin sınav kağıdını oku. Okuduğun sınav kağıtlarında adil not vermeye dikkat et. Notları e okula gir, saçma sapan velilerle uğraş...

Uzaktan bakınca çok kolay gözüküyor bunlar değil mi?
Dostum gerçekten bu işleri abartıyorsan iş görmemişsin. Ben belediyedede çalıştım bedavaya stajer olarak mecburiyetten, orayı görsen aklın şaşar 0 iş sohbet muhabbet döndüryorlar. Başta öğretmenlik olmak üzere çoğu kamu personeli bedavaya para alıyor. Ben bedavaya onlardan daha çok çalıştım. Bir kesmi görerek söylemiyorum.

Hayatta hiçbir şey kesin değildir ama ben o kadar yüksek puan alırsan atanacagini düşünüyorum. Ki senin mezuniyet kpss falan 5 sene sonrası. O zamana bir şeylerin daha iyi olacağını düşünüyorum

Atandigin lise değişir. Ama dediğim senaryo öğretmenlik hayatında mutlaka karşına çıkacaktır
Mükemmelsiniz hocam.

Hayatta hiçbir şey kesin değildir ama ben o kadar yüksek puan alırsan atanacagini düşünüyorum. Ki senin mezuniyet KPSS falan 5 sene sonrası. O zamana bir şeylerin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Atandigin lise değişir. Ama dediğim senaryo öğretmenlik hayatında mutlaka karşına çıkacaktır.

Biliyorum hocam biz de öğrenciydik sınıfta gereksiz insanlar vardı sürekli öğretmenler uğraşırlardı ben hep üzülürdüm o insanlara.

Mükemmelsiniz hocam.

Hocam siz ne zaman sınava gireceksiniz siz ne düşünüyorsunuz.

Dostum gerçekten bu işleri abartıyorsan iş görmemişsin. Ben belediyedede çalıştım bedavaya stajer olarak mecburiyetten, orayı görsen aklın şaşar 0 iş sohbet muhabbet döndüryorlar. Başta öğretmenlik olmak üzere çoğu kamu personeli bedavaya para alıyor. Ben bedavaya onlardan daha çok çalıştım. Bir kesmi görerek söylemiyorum.
Ya peki bu sınavları kim okuyor? Belediye yazdığınız şeyde yanlış, arkadaşlarımdan birisinin babası çalışıyor adamlar sürekli işteler. Öğretmenlik, fiziksel olarak değil zihinsel olarak yoran bir meslektir.

Emin ol birçok işte çalıştım. Cafede garsonluktan tut araba yıkamaciliga öğretmenlikten tut yazılımcılığa. Beni mental olarak en çok yıpratan meslek öğretmenlik oldu.

8-9 yaşındaki çocukların hayatı senin elinde. Potansiyeli çok yüksek olan çocuğu sokak serserisine dönüştürme potansiyelin de var. Okulda sürekli serserilik yapan çocuğu düzgün bir insana dönüştürme de.

Aksam eve gittiğinde "bu 40 dakikada görevimi layığıyla yapabildim mi? Acaba şu çocuğa şunu demiştim onda bir travma yarattı mi?" diye her gün kendini sorgulamanın mental yükünü kaldırabilir misin?
Şu an yazılım sektöründeyim. Yanlış bir is mi yaptım? Zamanında işi mi yetiştiremedim birkaç gün fazla mesai yapar düzeltirim. Vicdanım rahat uyurum ama o çocuğa yaptığım kötü bir şeyin vicdan azabını yıllarca unutamam

Biliyorum hocam biz de öğrenciydik sınıfta gereksiz insanlar vardı sürekli öğretmenler uğraşırlardı ben hep üzülürdüm o insanlara.

Bana kalırsa 5 sene sonraya onlar gider yenileri gelir ülke düzelir diye umut bağlama çünkü tam tersi olasılık hala var. Diyelim ibre döndü başkası geldi işler yine düzelmeyebilir enkaz çok büyük çünkü ve istediğin bölümler de ataması en az olan bölümlerden. Çok iyi puan bile alsan belirli bir müddet atama bekleyeceksin haberin olsun. Eğer okumayı çok istiyorsan elbette oku ama okul bitene kadar köşede para tut para biriktir bence.

Hocam siz ne zaman sınava gireceksiniz siz ne düşünüyorsunuz.
Yani benim daha çok var ama pek bir umudum yok ben coğrafya veya ortaokuldan inkılap öğretmeni v.b olmak istiyorum. Yani çok olduğu için bazı şeylerin en azından biraz daha olsa da düzeleceğini düşünüyorum.

Dostum gerçekten bu işleri abartıyorsan iş görmemişsin. Ben belediyedede çalıştım bedavaya stajyer olarak mecburiyetten, orayı görsen aklın şaşar 0 iş sohbet muhabbet döndüryorlar. Başta öğretmenlik olmak üzere çoğu kamu personeli bedavaya para alıyor. Ben bedavaya onlardan daha çok çalıştım. Bir kesmi görerek söylemiyorum.

Aranızda fark var işte bunu söylemek istemezdim ama mesela doktor ile belediye işçisi muamalesi aynı mı olur dostum sence ikisi aynı parayı mı alır kolay iş diye bir şey yok öğretmen olacak olan kişi ne kadar emek veriyor sınavlara haberin var mı ailesi ne kadar emek harcıyor para harcıyor haberin var mı sırf çocuk okusun bir şey olsun diye.

Aranızda fark var işte bunu söylemek istemezdim ama mesela doktor ile belediye işçisi muamalesi aynı mı olur dostum sence ikisi aynı parayı mı alır kolay iş diye bir şey yok öğretmen olacak olan kişi ne kadar emek veriyor sınavlara haberin var mı ailesi ne kadar emek harcıyor para harcıyor haberin var mı sırf çocuk okusun bir şey olsun diye.
Yok kardeşim ben sanayiye gidip aylık 9 milyar alacağım.(!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı