Öğretmen olmanıza gerek yok bunun için, konuyu iyi öğrenmeniz yeterli. Matematik bölümü okuyan bir sürü arkadaşım var, birçoğu mezun olunca özel ders vermeyi planlıyor.Youtube'daki videoları hazırlayanların mesleği nedir?
Videoları hazırlayanlara sorabilirsiniz.Youtube'daki videoları hazırlayanların mesleği nedir?
Katılıyorum buna ama öğretmenlerin çalışma süresinden de bahsedin biraz öğretmen haftada 20 saat çalışıyor. Teneffüsleri, boş boş oturduğu vakitleri, tatillerini sayınca ortada iş kalmıyor. Bir öğretmenin öğrenciye kattığı ne var günümüzde? İlkokul dönemleri neyse hadi ortaokul ve lisede öğrenci tamamen kendi yoluna gidiyor öğretmeniyle alakası yok. Baştan beri bahsediyorum eğitim çok önemli ancak bu öğretmenlerle katiyen olmaz toplu bir yapılandırma gerekiyor sistem çürümüş ve sadece para yiyorlar başka bir şey yok. Çalışma saatleri arttırılması ve öğretmen sayısı azaltılması gerekiyor.Çok fazla öğretmen yok, çok fazla yeterli bilgisi olmayan öğretmen var. Bizim üniversitede de var mesela, adamın öğretmenlikle uzaktan yakından alakası yok ama gelmiş bize ders anlatmaya çalışıyor yaptığı tek şey var bir tane slayt hazırlamış oturduğu yerden onu okuyor. Derslere 40 dakika geç geliyor falan adamın umurunda değil anlayacağınız.
Haklısınız.Katılıyorum buna ama öğretmenlerin çalışma süresinden de bahsedin biraz öğretmen haftada 20 saat çalışıyor. Teneffüsleri, boş boş oturduğu vakitleri, tatillerini sayınca ortada iş kalmıyor. Bir öğretmenin öğrenciye kattığı ne var günümüzde? İlkokul dönemleri neyse hadi ortaokul ve lisede öğrenci tamamen kendi yoluna gidiyor öğretmeniyle alakası yok. Baştan beri bahsediyorum eğitim çok önemli ancak bu öğretmenlerle katiyen olmaz toplu bir yapılandırma gerekiyor sistem çürümüş ve sadece para yiyorlar başka bir şey yok. Çalışma saatleri arttırılması ve öğretmen sayısı azaltılması gerekiyor.
Öğretmenlik.Youtube'daki videoları hazırlayanların mesleği nedir?
Öğretmenlik demek çok zor değil.Videoları hazırlayanlara sorabilirsiniz.
Eğitimden geçer doğru fakat bu demek değildir sülalecek öğretmen olun. Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili sözü (Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır.) Bu sözde sondaki fedekârlık kısmından bahsediyorum bugünkü öğretmenler ne kadar fedekâr? Öğrencisi için neyi göze alıyorlar? Eskisi gibi köy okulları yok artık öğrenciye rehber olmuyorlar olmak isteyende olamıyor. Devir bilgi çağı çocuklar başka kişileri artık örnek alıyor şuan ki nesil sence öğretmenlerin eseri mi? Eskiden lise okuyan adamın farkı vardı şimdi var mı?Hocam bilerek mi böyle yapıyorsunuz o zaman doktora da gerek yok gribin tedavisi internette yazıyor ayrıca bölümü henüz okumadım YKS gireceğim daha yani böyle insanlara bir şey yapmıyorlar beleşten para alıyor demeniz tümevarım yapmanız neyse size bir şey demiyorum.
Hocam bilmiyor ülkenin kalkınmasının ana unsuru eğitimden geçer beyaz zambaklar ülkesi kitabını okuyanlar anlar.
Eğitimden geçer doğru fakat bu demek değildir sülalecek öğretmen olun. Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili sözü (öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır.) Bu sözde sondaki fedekârlık kısmından bahsediyorum bugünkü öğretmenler ne kadar fedekâr? Öğrencisi için neyi göze alıyorlar? Eskisi gibi köy okulları yok artık öğrenciye rehber olmuyorlar olmak isteyende olamıyor. Devir bilgi çağı çocuklar başka kişileri artık örnek alıyor şu anki nesil sence öğretmenlerin eseri mi? Eskiden lise okuyan adamın farkı vardı şimdi var mı?
Katılıyorum buna ama öğretmenlerin çalışma süresinden de bahsedin biraz öğretmen haftada 20 saat çalışıyor. Teneffüsleri, boş boş oturduğu vakitleri, tatillerini sayınca ortada iş kalmıyor. Bir öğretmenin öğrenciye kattığı ne var günümüzde? İlkokul dönemleri neyse hadi ortaokul ve lisede öğrenci tamamen kendi yoluna gidiyor öğretmeniyle alakası yok. Baştan beri bahsediyorum eğitim çok önemli ancak bu öğretmenlerle katiyen olmaz toplu bir yapılandırma gerekiyor sistem çürümüş ve sadece para yiyorlar başka bir şey yok. Çalışma saatleri arttırılması ve öğretmen sayısı azaltılması gerekiyor.
Var, bir işe girmeye çalıştığın da ilk diplomanı istiyorlar.Eğitimden geçer doğru fakat bu demek değildir sülalecek öğretmen olun. Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili sözü (Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır.) Bu sözde sondaki fedekârlık kısmından bahsediyorum bugünkü öğretmenler ne kadar fedekâr? Öğrencisi için neyi göze alıyorlar? Eskisi gibi köy okulları yok artık öğrenciye rehber olmuyorlar olmak isteyende olamıyor. Devir bilgi çağı çocuklar başka kişileri artık örnek alıyor şuan ki nesil sence öğretmenlerin eseri mi? Eskiden lise okuyan adamın farkı vardı şimdi var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.