Öğretmen olup atanmak çok mu zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl bir pembe dünyada yaşıyorsunuz? Devlet parayı ağaçtan toplamıyor. Bu kadar öğrenci yok memlekette bu kadar fazla öğretmene gerek var mı tatillerini vesaire saymıyorum bile.

(Bu kadar öğrenci yok) 19 milyon 126 bin 106.

(Çok fazla öğretmen var) 1 milyon 168 bin 896.

Verilere bakmayı biliyorsanız ki şüphe duyuyorum bakınca kimin pembe dünyada yaşadığı çok belli sanki.

Hocam sen ciddi misin ben yıl boyu öğretmenlik düşünüp çalıştım YKS'ye.

Hocam ne diyeceğimi şu an bilemedim böyle bir yönünü bilmiyordum ya.

Hocam yani kesin 1-2 sene bekliyoruz atama için çok iyi puan alsam bile atanmam kesin değil.

Eğitim sistemi ile ne alakası var bu işin o zaman tıp sisteminden memnun olmayanlar doktor olmasın.
Dostum, aklına bir şüphe düşürmek vesaire istemem ama istersen kpss no 1 ol, yine de torpilin yoksa seni atamayabilirler.

Anladım hocam ben anlayacağımı ilk fırsatta yurt dışına gitmeyi hedefliyorum.
Sizin için durum kötü fakat benim 4-5 yılım daha var yani o zamana kadar bunların çoğu geçeceğini düşündüğüm için ben hala yurt için de öğretmen olmak istiyorum.

@The Victor Bence tartışmalarda TheVictor haklı, sadece üslup çok sert.
Çok fazla öğretmen yok, çok fazla yeterli bilgisi olmayan öğretmen var. Bizim üniversitede de var mesela, adamın öğretmenlikle uzaktan yakından alakası yok ama gelmiş bize ders anlatmaya çalışıyor yaptığı tek şey var bir tane slayt hazırlamış oturduğu yerden onu okuyor. Derslere 40 dakika geç geliyor falan adamın umurunda değil anlayacağınız.

Sizin için durum kötü fakat benim 4-5 yılım daha var yani o zamana kadar bunların çoğu geçeceğini düşündüğüm için ben hala yurt için de öğretmen olmak istiyorum.

Hocam aslında benim de 4-5 yılım var öğretmenlik için daha YKS bile girmedim.

Artık öğretmenlik bitiyor. Kimse okullarda ders çalışamiyor ya da anlamıyor. İnsanlar artık YKS'ye YouTube'dan video izleyerek hazırlanıyor ya da başka teknolojik yollar ile. Kısacası artık öğretmenlik okunmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı