Öğretmenin özel hayata karışma izni var mı?

yone1108

Decapat
Makaleler
1
Merhaba, kız arkadaşımın öğretmeni benim onun derslerini etkilediğimi düşünmüş ve çok kızmış :) Böyle bir şeye karışma hakkı var mıdır acaba? Çünkü ben herhangi bir dersine etki etmiyorum tam tersi benim bilmediğim eksiklerimi o onunkileri ben kapatıyorum. Hocasının bu ön yargısını anlayamadım. Sınava çalışıyoruz beraber, hedeflerimiz var. Öyle dersten kaçma, ders çalışmama gibi şeyler ben daha görmedim. Hocası görmüş herhalde anlayamadım. Kız arkadaşımın babası bilmiyor, hocası çağırıp konuşursa falan ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kız arkadaşımın öğretmeni benim onun derslerini etkilediğimi düşünmüş ve çok kızmış :) Böyle bir şeye karışma hakkı var mıdır acaba? Çünkü ben herhangi bir dersine etki etmiyorum tam tersi benim bilmediğim eksiklerimi o onunkileri ben kapatıyorum. Hocasının bu ön yargısını anlayamadım. Sınava çalışıyoruz beraber, hedeflerimiz var. Öyle dersten kaçma, ders çalışmama gibi şeyler ben daha görmedim. Hocası görmüş herhalde anlayamadım. Kız arkadaşımın babası bilmiyor, hocası çağırıp konuşursa falan ne yapabilirim?
Yaş?

Hocam, öğretmeninizi tanımıyorum. Fakat dersleri etkilemediği halde sırf sevgili olduğunuz için kızmışsa sanırım biraz eski kafalı bir insan. Gelecek sınavda adamakıllı çalışın ve sınavdan en yüksek notu almasını sağlayın kızın. Böylelikle hocanın ağzını kapatmış olursunuz. Ayrıca hoca ailesini çağırırsa kızın, %90 "şu çocuk kızınıza kötü örnek oluyor." tarzında konuşur bu da ciddi problem yaşatır. Sigara kumar içki tarzı olumsuz örnek olarak söylenebilecek herhangi bir alışkanlığın varsa, kısa sürede uzak dur.

Hayır. Annesi ve ya babası mı? Ona neymiş ki, annesi babası bile tam olarak karışamaz onun özel hayatına. Sadece tavsiye ve öğüt verir, karar kendisindedir.

Kız arkadaşımı bir kaç kez okulundan aldım orda görmüş bir daha görürse kızacakmış. Kız arkadaşımın babası bilmiyor okula çağırıp konuşursa napabilirim?
Ben 19 kız arkadaşım 18

Hocam, öğretmeninizi tanımıyorum. Fakat dersleri etkilemediği halde sırf sevgili olduğunuz için kızmışsa sanırım biraz eski kafalı bir insan. Gelecek sınavda adamakıllı çalışın ve sınavdan en yüksek notu almasını sağlayın kızın. Böylelikle hocanın ağzını kapatmış olursunuz. Ayrıca hoca ailesini çağırırsa kızın, %90 "şu çocuk kızınıza kötü örnek oluyor." tarzında konuşur bu da ciddi problem yaşatır. Sigara kumar içki tarzı olumsuz örnek olarak söylenebilecek herhangi bir alışkanlığın varsa, kısa sürede uzak dur.

Benim hocam değil :D kadın değişik bir tip herhalde çözemedim. Alkol, sigara gibi hiç bir kötü alışkanlığım yok. Kız arkadaşım gayet başarılı bir öğrenci. Sadece hastaydı ve sınava odaklanamamış bu yüzden benim onu engellediğimi düşünmüş :D

Kız arkadaşımı birkaç kez okulundan aldım orada görmüş bir daha görürse kızacakmış. Kız arkadaşımın babası bilmiyor okula çağırıp konuşursa ne yapabilirim?

Ben 19 kız arkadaşım 18.

Babasını çağırırsa ve derslerini etkilediğini söylerse istemeyeceğiniz şeyler yaşanır. Bir çözüm bulmak gerek.

Babasını çağırırsa ve derslerini etkilediğini söylerse istemeyeceğiniz şeyler yaşanır. Bir çözüm bulmak gerek.

Özel hayatıma karışıyor şeklinde bir yere şikayet falan edemez miyim ben bu hocayı? Böyle bir imkanım var mıdır?
Karışamaz. Hani 13-14 yaşında olsanız "karışır" derdim çünkü o yaşlarda sevgili olmaz. Ama 18'i geçmişsiniz siz. Anneniz babanız bile bir şey diyemez. Ona neymiş? Ne insanlar var...

Sinirlerim zıpladı duyunca hocaya yazacaktım haddinizi çok aşmışsınız diye geri kız arkadaşım için bir şey demedim.

Kız arkadaşımı bir kaç kez okulundan aldım orda görmüş bir daha görürse kızacakmış. Kız arkadaşımın babası bilmiyor okula çağırıp konuşursa napabilirim?
Açıkçası hiç bir şey yapamazsın. Eğer babası da eski kafalı biriyse. Değilse, karşısına geçer sebebinin sen olmadığını, kızın hasta olduğu için odaklanamadığını düzgün bir dil ile anlatırsın. Tek çözüm yolu bu.
Bir daha ki sınavdan yüksek alsın kız arkadaşınız. Yoksa yine ağzına laf verirsiniz geri kafalı öğretmeninin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı