Öğretmenler sınav notunu değiştirebilir mi?

Ortalamam sınırda kaldı, bir öğretmenden rica etsem değiştirebilir mi sınav notunu? Sınavları düzenlemeleri için bir vakit var mı?
Müdür yardımcısından değiştirebilirler.

Eğer sistem öğretmenler için kapanmamışsa değiştirebilirler. Kapandıysa idari ekipten biri değiştirebilir yalnızca ama zaten öğretmeniniz yapar onu da yaparsa. Konuşursanız hallolabilir. Karneler muhtemelen basılmamıştır henüz.

Yasal olarak değiştiremez. Müfettiş geldiğinde fark ederse göz ardı etmek yerine öğretmene aylıktan kesme veya meslekten men cezası verilir. Ancak sözlüleri dilediği gibi değiştirebilir. Örneğin sınavın 10 olsa bile 100 sözlü verebilir, kimse ona "niye bu öğrenciye 100 verdin" diyemez. Bazı öğretmenlerin bu sebeple tartıştığını gözlerimle gördüm ama yasal olarak öyle bir şey yapamazlar ve öğretmenin başına iş açılmaz. Gidip sözlü notu yükseltmelerini isteyebilirsiniz.

Sistem ne zaman kapanıyor? Pazartesi günü olur mu?

Sistem yanlış bilmiyorsam pazar veya pazartesi günü öğretmenlere, çarşamba günü ise idareye kilitleniyor.

Her notta değişiklik yapabilirler de o sorumluluğu almak isteyeceklerini sanmıyorum. Sözlü notunuz için rica edebilirsiniz.

Yasal olarak değiştiremez. Müfettiş geldiğinde fark ederse göz ardı etmek yerine öğretmene aylıktan kesme veya meslekten men cezası verilir. Ancak sözlüleri dilediği gibi değiştirebilir. Örneğin sınavın 10 olsa bile 100 sözlü verebilir, kimse ona "niye bu öğrenciye 100 verdin" diyemez. Bazı öğretmenlerin bu sebeple tartıştığını gözlerimle gördüm ama yasal olarak öyle bir şey yapamazlar ve öğretmenin başına iş açılmaz. Gidip sözlü notu yükseltmelerini isteyebilirsiniz.

Her notta değişiklik yapabilirler de o sorumluluğu almak isteyeceklerini sanmıyorum. Sözlü notunuz için rica edebilirsiniz.

Sözlüler zaten yüksek, sınav notunu 5-10 puan değiştirse yetiyor. 5-10 puan olsa bile sorun oluşur mu? Ayrıca müfettişler nasıl kontrol ediyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı